Δένδιας: Δεν υπάρχει καμία δικαιολογία καταψήφισης της ελληνογαλλικής συμφωνίας

Δένδιας: Δεν υπάρχει καμία δικαιολογία καταψήφισης της ελληνογαλλικής συμφωνίας

Τόσο μεγάλος είναι ο φόβος για τις εκλογές που προκαλείτε φοβικά σύνδρομα στην Ελληνίδα μάνα. 

Δεν υπάρχει περιθώριο εθνικής ευθύνης που να δικαιολογεί τη μη ψήφιση της αμυντικής συμφωνίας με τη Γαλλία, είπε ο Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας κλείνοντας την ομιλία του στη Βουλή.
 
Ο κ. Δένδιας επανέλαβε ότι η συμφωνία διέπεται από μοναδικότητα και ως εκ τούτου δεν υπάρχει περιθώριο καταψήφισής της. Ο Υπουργός Εξωτερικών έκανε εκτενή αναφορά στη δήλωση του Αλέξη Τσίπρα για φέρετρα Ελλήνων στρατιωτών λέγοντας χαρακτηριστικά:

«Είναι προσπάθεια δημιουργίας φόβου στην Ελληνίδα μάνα. Ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη θα  στείλει τα παιδιά σας να πολεμήσουν στο Σαχέλ. Έγινε και περιγραφή των φέρετρων εδώ μέσα. Την ανάγκη σας να εφεύρετε δικαιολογίες καταψήφισης να τις κατανοήσω. Είναι ανάγκη να πηγαίνετε σε αυτό το βάθος του μικροκομματικού λαϊκισμού; Αυτό που κατέθεσε ο κ. Τσίπρας αφορά περιγραφή της επιχείρησης όχι τα καθήκοντα των ελληνικών δυνάμεων. Γιατί θέλουμε να προκαλέσουμε φοβικά σύνδρομα στην Ελληνίδα μάνα; Τόσο μεγάλος είναι ο φόβος των εκλογών που πρέπει να λέτε τέτοια;».  

Ο κ. Δένδιας επανέλαβε ότι η συμμετοχή των ελληνικών δυνάμεων περιγράφεται στη συμφωνία ως δυνητική και  μόνο για την εξυπηρέτηση κοινών στόχων.

Αναφερόμενος στην Τουρκία ο κ. Δένδιας τόνισε ότι πλέον διατυπώνει μια άλλη σκέψη πέραν των απίστευτων που έλεγχε μέχρι σήμερα, ισχυριζόμενη  ότι η αποστρατικοποίηση των νησιών συνιστά όρο της  ελληνικής εθνικής κυριαρχίας επί των νησιών αυτών.

«Δηλαδή αν δεν είναι αποστρατικοποιημένα δεν είναι ελληνικά και διαμαρτυρήθηκε όταν Έλληνας Υπουργός έβγαλε φωτογραφίες. Και απέναντι σε αυτή την Τουρκία με αυτή τη στάση και τη συμπεριφορά θεωρείτε ότι η Ελλάδα έχει την πολυτέλεια να μη συμφωνήσει με μια πυρηνική υπερδύναμη και να μην υπογραψει αυτή τη συμφωνία». 

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα