Η πόρτα της εξόδου από τη ΝΔ για τον Μπογδάνο άνοιξε o Μητσοτάκης

Η πόρτα της εξόδου από τη ΝΔ για τον Μπογδάνο άνοιξε o Μητσοτάκης

Η πόρτα της εξόδου από τη ΝΔ για τον Κωνσταντίνο Μπογδάνο άνοιξε αυτόματα με απόφαση του Κυριάκου Μητσοτάκη μετά από όσα είπε ο βουλευτής στη Βουλή.
Ο βουλευτής είχε ήδη δει κίτρινη κάρτα πριν από 15 ημέρες και το μήνυμα προειδοποίησης του πρωθυπουργού ότι την επόμενη φορά θα έβλεπε κόκκινη ήταν ξεκάθαρο. Στο νέο του ατόπημα στη Βουλή τού απάντησε ο Νίκος Δένδιας που ήταν στην αίθουσα.

Ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος αντέδρασε σήμερα με ανάρτηση στο διαδίκτυο, όπου έγραφε ότι: «Λυπάμαι για τη διαγραφή μου από την Κ.Ο. της ΝΔ. Δυστυχώς, στην πολιτική οι ξεκάθαρες ιδεολογικές τοποθετήσεις έχουν κόστος και ορισμένες αλήθειες δεν λέγονται χωρίς επιπτώσεις».

Ο ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε διαγραφές και άλλων στελεχών της ΝΔ που βρέθηκαν στο Βίτσι, αλλά και, όπως αναφέρει, ακροδεξιών πρωτοκλασάτων υπουργών.

Απάντηση στην Κουμουνδούρου έδωσε πρώτα ο Νίκος Δένδιας, αναφέροντας σε ανάρτησή του ότι «Κατανοώ την ανάγκη (κατ’εξοχήν) του ΣΥΡΙΖΑ λόγω απόλυτης ένδειας πολιτικής πρότασης να προσπαθεί να οικοδομήσει μία εικόνα διαφοροποίησής μου από τον πρωθυπουργό σε μία σειρά θεμάτων. Καθιστώ σαφές, άπαξ και διά παντός: Ως υπουργό εξωτερικών με επέλεξε ο Κυριάκος Μητσοτάκης».

Υποδείξεις από εκείνους που υιοθετούν την άποψη «ή τους τελειώνουμε ή μας τελειώνουν» δε θα δεχθούμε, λένε κυβερνητικές πηγές.

Το μόνο κόμμα που δεν παράγει μισαλλοδοξία είναι η ΝΔ και αυτό επιβεβαίωσε ο πρωθυπουργός, τονίζουν από το Μέγαρο Μαξίμου.

Το παρασκήνιο
Την πρώτη φορά ο πρωθυπουργός είχε δείξει κίτρινη κάρτα στον Κωνσταντίνο Μπογδάνο, στο περιστατικό με τη δημοσιοποίηση των ονομάτων αλλοδαπών μικρών παιδιών που πήγαιναν σε παιδικό σταθμό. Τώρα, μετά τα όσα είπε για τις γιορτές μίσους στο Γράμμο και το Βίτσι, αλλά και το γεγονός ότι παρευρέθηκε σε αυτές μαζί με τη Χρυσή Αυγή, φαίνεται ότι ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι.

Ο πρωθυπουργός αμέσως μόλις ενημερώθηκε έδωσε εντολή στους συνεργάτες του στην Αθήνα να ετοιμάσουν την επιστολή προς τον πρόεδρο της Βουλής με την οποία τέθηκε εκτός ΝΔ ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος.

Με το βουλευτή επικοινώνησαν ο Γραμματέας ΚΟ της ΝΔ Γιάννης Μπούγας και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου.

Σε καμία περίπτωση η απόφαση Μητσοτάκη για τη διαγραφή του, δεν ήταν κεραυνός εν αιθρία, καθώς ο βουλευτής βρισκόταν σε καθεστώς «επιτήρησης» τουλάχιστον τις τελευταίες 15 ημέρες.

Όταν αναπαρήγαγε στο Διαδίκτυο μια λίστα με ονόματα παιδιών που φοιτούν σε νηπιαγωγείο στο κέντρο της Αθήνας, στοχοποιώντας τα προσφυγόπουλα στο συγκεκριμένο σχολείο, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είχε καταδικάσει ξεκάθαρα το περιστατικό, επισημαίνοντας πως «η πράξη του κ. Μπογδάνου ήταν ένα λάθος και τέτοια λάθη δε θα γίνουν ανεκτά στο μέλλον».

Ήταν ξεκάθαρη και σαφής προειδοποίηση και μετά τα χθεσινά βγήκε αμέσως η κόκκινη κάρτα.

Από το Μαξίμου σημειώνουν ότι είναι η πολλοστή φορά που ο Κυριάκος Μητσοτάκης αποπέμπει στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας που περνά τα όρια, κάτι που ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει τολμήσει ποτέ.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα