Mητσοτάκης: Δεν υπάρχει περίπτωση lockdown - Ανακοινώσεις Πλεύρη την Τετάρτη

Ο Οκτώβριος του 2021 δεν έχει σχέση με τον περασμένο Οκτώβριο. Αν δει κανείς τα  αναλυτικά στοιχεία  καταλαβαίνει ότι ακόμα και εκεί που υπάρχει πίεση απέχουμε πολύ -κυρίως σε ότι αφορά την πίεση του ΕΣΥ- από αυτά που είχαμε παλιότερα, τόνισε ο Πρωθυπουργός.

Δεν υπάρχει περίπτωση lockdown, ξεκαθάρισε για άλλη μία φορά ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας στο υπουργικό συμβούλιο για τις εξελίξεις όσον αφορά στην πανδημία του κορωνοϊού.

Προανήγγειλε μάλιστα ότι την Τετάρτη θα γίνουν ανακοινώσεις από  τον υπουργό Υγείας Θάνο Πλεύρη για τον ΕΟΔΥ αλλά και για το πλαίσιο λειτουργίας, με στόχο «να εκπέμπουμε πολύ καθαρά μηνύματα σε σχέση κυρίως με τους εμβολιασμένους», σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης. 

 «Υπάρχει πολύς χρόνος μέχρι τις εκλογές και δεν υπάρχει κανένας λόγος να σκέφτεται κανείς με προεκλογικούς όρους», πρόσθεσε ακόμα ο κ. Μητσοτάκης, ενώ τόνισε ότι «με δεδομένο ότι η οικονομία πηγαίνει καλά και οι προοπτικές για το 2022 είναι ακόμη καλύτερες, δεν έχουμε απολύτως κανένα λόγο να συζητάμε για εκλογές μέσα στο 2022».

 Πλεύρης για εμβολιασμένους: Σχέδιο για ελευθερία «σε σημείο κανονικότητας»  

Υπενθυμίζεται πως το πρωί της Δευτέρας ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης μιλώντας στον ΣΚΑΪ είχε προαναγγείλει αλλαγές στο υφιστάμενο πλαίσιο αναφορικά με τα επίπεδα ελευθερίας, εμβολιασμένων και μη, όσον αφορά στις κοινωνικές δραστηριότητες. 

Συγκεκριμένα, όπως είπε, εκεί που βρίσκονται πλήρως εμβολιασμένοι πολίτες και άρα ο κίνδυνος μετάδοσης δεν είναι τόσο μεγάλος χρειάζεται ένα καθεστώς πολύ μεγαλύτερης ελευθερίας, «να φτάνουμε δηλαδή στο σημείο κανονικότητας». Σε χώρους μεικτούς, πρόσθεσε ο υπουργός Υγείας, θα πρέπει να υπάρχουν περιοριστικά μέτρα για την προστασία και όχι τιμωρητικά, όσων έχουν επιλέξει να μην εμβολιαστούν.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα