Πλεύρης: Η φράση κατά ομοφυλοφίλων σε έγγραφο αιμοδοσίας που προκάλεσε την αντίδραση του

Πλεύρης:  Η φράση κατά ομοφυλοφίλων σε έγγραφο αιμοδοσίας που προκάλεσε την αντίδραση του

Την άμεση αντίδραση του Υπουργού Υγείας Θάνου Πλεύρη προκάλεσε έγγραφο του Εθνικού Κέντρου Αιμοδοσίας στο οποίο μεταξύ άλλων αναφέρεται ότι απαγορεύεται να είναι αιμοδότης όποιος είχε έστω και μια ομομοφυλοφιλική σχέση από το 1977.

Το έγγραφο υπέπεσε στην αντίληψη του Υπουργού προ δεκαημέρου και όπως αποκάλυψε ο ίδιος στη Βουλή  στις 24/9 έστειλε επιστολή στον Πρόεδρο του Εθνικού Κέντρου Αιμοδοσίας ζητώντας του να επανεξετάσει τη διατύπωση.
Είναι φράσεις οι οποίες δεν ανταποκρίνονται στα σημερινά κοινωνικά δεδομένα. Σας ανακοινώνω ότι μετά από την επιστολή μου συστήθηκε  επιτροπή να επανεξετάσει συνολικά τα έντυπα διότι έχουν προκύψει και άλλα παρόμοια κρούσματα.

Δεν μπορεί να υπάρχει τέτοια φράση σε τέτοιο έντυπο το 2021 είπε αρχικά ο Υπουργός. Απευθυνόμενος δε στην αντιπολίτευση και δείχνοντας προς τον ΣΥΡΙΖΑ πρόσθεσε:  Εσείς οι προοδευτικοί τι κάνατε για να αλλάξετε αυτό το έγγραφο;

Πέντε χρόνια κυβερνούσατε. Επειδή έχω ακούσει πολλές φορές να χαρακτηρίζετε τον Πλεύρη όπως τον χαρακτηρίζετε. Στα θέματα των δικαιωμάτων καλές οι πορείες και οι διεκδικήσεις αλλά καλύτερες οι πράξεις

Λίγο αργότερα  ο πρώην Υπουργός Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ Ανδρέας Ξανθός δεν δίστασε να πει μπράβο στον κ. Πλεύρη για τη διόρθωση μιας εκκρεμότητας η οποία δεν έπρεπε να παραμένει. 

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα