Επίσκεψη Παναγιωτόπουλου στην Κύπρο για την 61η επέτειο της ανεξαρτησίας της

Επίσκεψη  Παναγιωτόπουλου στην Κύπρο για την 61η επέτειο της ανεξαρτησίας της

Η επίσημη επίσκεψη του υπουργού Εθνικής Άμυνας Νίκου Παναγιωτόπουλου, στην Κύπρο, ως εκπροσώπου της ελληνικής κυβέρνησης στις εκδηλώσεις για την 61η επέτειο της ανεξαρτησίας της χώρας ολοκληρώθηκε. Τον υπουργό Εθνική Άμυνας συνόδευε ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άυνας (ΓΕΕΘΑ) στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος.

Το πρωί, ο Ν. Παναγιωτόπουλος παρακολούθησε την κατάθεση στεφάνου στον ανδριάντα του Αρχιεπισκόπου Μακαρίου Γ' από τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη, εντός του Προεδρικού Μεγάρου.

Στη συνέχεια παρακολούθησε τη στρατιωτική παρέλαση, συνάντησε βετεράνους πολεμιστές της Κύπρου και απηύθυνε χαιρετισμό τονίζοντας, μεταξύ άλλων, ότι «η Ελλάδα βρισκόταν, βρίσκεται και θα βρίσκεται πάντοτε στο πλευρό της Κύπρου για τη δικαίωση του αγώνα της. Και αυτό είναι κάτι που πρέπει να γνωρίζει ο κυπριακός λαός».

Η Ελλάδα και η Κύπρος, συνέχισε, η Κύπρος και η Ελλάδα, ως κράτη-μέλη της ΕΕ, συντονίζουμε τις ενέργειές μας σε ευρωπαϊκό επίπεδο για την προάσπιση των εθνικών μας συμφερόντων.

Ακολούθως, ο Ν. Παναγιωτόπουλος μετέβη στο Προεδρικό Μέγαρο της Λευκωσίας όπου έγινε δεκτός από τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας και εν συνεχεία συμμετείχε σε δεξίωση που παρέθεσε ο Ν. Αναστασιάδης στους επικεφαλής των ξένων διπλωματικών αντιπροσωπειών στη Μεγαλόνησο.

Στη διάρκεια της δεξίωσης, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με την πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων Αννίτα Δημητρίου, τον Κύπριο ομόλογό του Χαράλαμπο Πετρίδη, τον Κύπριο υπουργό Εξωτερικών Νίκο Χριστοδουλίδη, τον αρχηγό της Εθνικής Φρουράς αντιστράτηγο Δημόκριτο Ζερβάκη, καθώς επίσης με πρέσβεις, προξένους και διπλωματικούς ακολούθους ξένων χωρών στην Κύπρο.

ΑΠΕ ΜΠΕ