Βουλή: Κόντρα Πολάκη - Πλεύρη. Αφησε να πεθάνουν 6.000 άνθρωποι - Πρότεινες φάρμακο που ανακλήθηκε

Βουλή: Κόντρα Πολάκη - Πλεύρη. Αφησε να πεθάνουν 6.000 άνθρωποι - Πρότεινες  φάρμακο που ανακλήθηκε

Πρωτοφανείς κατηγορίες αντάλλαξαν ο Υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης με τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Παύλο Πολάκη όταν ο δεύτερος στην προσπάθειά του να υπερασπιστεί τα μονοκλωνικά αντισώματα κατηγόρησε ευθέως την κυβέρνηση ότι δεν τα έφερε για να προμοτάρει τα εμβόλια με αποτέλεσμα να οδηγήσει στον θάνατο 6.000 ανθρώπους.

 Αίσθηση ωστόσο προκάλεσε η απάντηση του Υπουργού ο οποίος επιστρέφοντας τη μομφή κατηγόρησε τον κ. Πολάκη ότι το φάρμακο που πρότεινε να δοθεί στον κόσμο ανακλήθηκε ως επικίνδυνο. Οι τόνοι ανέβηκαν με τον κ. Πολάκη να λέει ότι δεν θα του μάθει την ιατρική ο Τσιόδρας και τον Υπουργό να απαντά ότι ο λαϊκισμός του τελειώνει σήμερα.
Παρουσιάζοντας την τροπολογία για τα μονοκλωνικά αντισώματα ο κ. Πλεύρης επανέλαβε ότι δεν είναι για όλους και σίγουρα όχι για όσους ασθενείς νοσηλεύονται ήδη βαριά και δη σε μονάδα εντατικής θεραπείας . "Είναι επιστημονικά εκτεθειμένος όποιος προωθεί τα μονοκλωνικά ως αντίβαρο του εμβολιασμού. Ο εμβολιασμός προλαμβάνει τη νόσηση. Αυτή είναι η λύση. Να εξηγηθούν αυτοί που λένε ότι τα εμβόλια είναι σε πειραματικό στάδιο αλλά θέλουν μονοκλωνικά τα οποία επίσης είναι σε πειραματικό " είπε αρχικά ο Υπουργός Υγείας.

Λίγη ώρα αργότερα ωστόσο στο βήμα ανέβηκε ο Παύλος Πολάκης ο οποίος αφού μίλησε για προσωπική του δικαίωση, έκανε λόγο για δολοφονία της προσωπικότητάς του από όσους επί έναν χρόνο τον εμφανίζουν ως αρνητή και ψεκασμένο. "Ξέρουμε κι εμείς ιατρική. Δεν θα την ξεχάσουμε . Δεν θα μας μάθει ο Τσιόδρας την ιατρική. Το 82,5% των θανάτων είναι ηλικίες άνω των 65. 

Είχα πει από την αρχή ότι πρέπει να εμβολιαστούν όλοι οι άνω των 60 και οι ευπαθείς ομάδες. 

Η κυβέρνηση άφησε να πεθάνουν όσους πάνω από 65 δεν εμβολιάστηκαν ή εμβολιάστηκαν και δεν τους έπιασε το εμβόλιο.

Αν η κυβέρνηση είχε φέρει 20.000 μονοκλωνικά είναι βέβαιο ότι θα είχαμε σώσει τουλάχιστον 6.000 συνανθρώπους μας.

Πείτε με όπως θέλετε αλλά εγώ δεν μπορώ να το δεχθώ ούτε θα το συγχωρήσω στην κυβέρνηση Μητσοτάκη. Ήρθε ο νους στην κεφαλή σας. Δυστυχώς ήρθε αργά , και θα μπορούσαμε να είχαμε σώσει 7-8000 κόσμο" είπε ο κ. Πολάκης.

Ακούγοντας τον πρώην αναπληρωτή Υπουργό Υγείας ο κ. Πλεύρης αντέδρασε άμεσα και σε οξύ τόνο είπε στον κ. Πολάκη ότι το φάρμακο που υποστήριζε ότι έπρεπε να έρθει στη χώρα τελικά ανακλήθηκε . "Σε όσα λέει ο κ. Πολάκης δεν λέει ότι τελικά το φάρμακο που πρότεινε  ανακλήθηκε και δόθηκε οδηγία ότι έπρεπε να έρθει μαζί με άλλη θεραπεία για να έχει αποτέλεσμα. Και αυτός μας έλεγε να το δώσουμε στον κόσμο. και πάλι ενδεχομένως να υπάρξουν σοβαρές παρενέργειες με τα μονοκλωνικά. Γι'αυτό λέμε ότι δεν είναι για κάθε περίπτωση. Αν κύριε Πολάκη αντί να στέλνατε μηνύματα στο Facebook λέγατε στον κόσμο να εμβολιαστεί θα είχαμε καλύτερα αποτελέσματα. Καλή ανοσία λοιπόν γιατί μάλλον εδώ κοντά κάνατε και τη δεύτερη δόση" κατέληξε ο κ. Πλεύρης.