ΚΚΕ για στρατηγική σχέση Ελλάδας-Γαλλίας: Ο λαός να μην παρασυρθεί από υπερφίαλους πανηγυρισμούς

Ο λαός χρειάζεται να δει την ουσία πίσω απ' τους κυβερνητικούς πανηγυρισμούς που δεν είναι άλλη απ' τους σφοδρούς γεωπολιτικούς ανταγωνισμούς και τα παζάρια, στα οποία εμπλέκεται επικίνδυνα η Ελλάδα. Αναπόσπαστο κομμάτι αυτών είναι τα υπέρογκα -και χωρίς τέλος- εξοπλιστικά προγράμματα, που υπηρετούν κυρίως άλλους στόχους κι όχι την άμυνα της χώρας, ενώ θα κληθεί να τα πληρώσει με μεγάλες θυσίες ο ελληνικός λαός» τονίζει το ΚΚΕ σε ανακοίνωσή του για τη στρατηγική εταιρική σχέση Ελλάδας-Γαλλίας και τις δηλώσεις Μητσοτάκη-Μακρόν.

Όπως επισημαίνει «είναι χαρακτηριστικό ότι στις δηλώσεις Μητσοτάκη-Μακρόν περίσσεψαν οι αναφορές για τον «ευρωατλαντικό προσανατολισμό των εξοπλισμών», για την «ευρωπαϊκή στρατηγική αυτονομία», για την «γεωπολιτική ισχύ της Ευρώπης». Όλα αυτά «φωτογραφίζουν» ξεκάθαρα νέα επιθετικά σχέδια κι ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, της Μέσης Ανατολής, της Βόρειας Αφρικής και της περιοχής του Σαχέλ, στα οποία ήδη πρωτοστατεί η Γαλλία και συμμετέχει η Ελλάδα, η οποία επιπλέον καλείται να ενισχύσει την εμπλοκή της στο πλαίσιο της αμοιβαίας στρατηγικής συνδρομής.

Σε τέτοιες αποστολές θ' αξιοποιηθούν και τα «νέα σύγχρονα όπλα», με την πρόσφατη αποστολή ελληνικού στρατιωτικού υλικού (πυραύλων Patriot) στη Σαουδική Αραβία να επιβεβαιώνει του λόγου το αληθές».

«Η Στρατηγική Εταιρική Σχέση Ελλάδας-Γαλλίας όσο και η Συμφωνία με τις ΗΠΑ, που θα ανανεωθεί για ακόμη 5 χρόνια, υπηρετούν το στόχο της γεωστρατηγικής αναβάθμισης της ελληνικής άρχουσας τάξης, αναλαμβάνοντας ρόλο «πρωτοπαλίκαρου» κι εμπλέκοντας το λαό στους επικίνδυνους ανταγωνισμούς που δυναμώνουν στην περιοχή και παγκόσμια, με θύματα τους λαούς.

Στο πλαίσιο αυτής της αντιλαϊκής στρατηγικής, με την οποία συμφωνούν ΣΥΡΙΖΑ και ΚΙΝΑΛ, κλιμακώνεται ο ανταγωνισμός ανάμεσα στις αστικές τάξεις Ελλάδας και Τουρκίας στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο και μπαίνουν στο ιμπεριαλιστικό παζάρι κυριαρχικά δικαιώματα» προσθέτει η ανακοίνωση του ΚΚΕ και υπογραμμίζει καταλήγοντας: «Γι' αυτούς τους λόγους είναι κρίσιμο ζήτημα ο λαός να μην παρασυρθεί από υπερφίαλους πανηγυρισμούς και τυμπανοκρουσίες, να καταδικάσει την πολιτική της εμπλοκής και να επαγρυπνεί».

ΑΠΕ ΜΠΕ 

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα