Πικραμμένος: Το 2012 είχαμε σχέδιο για κλείσιμο τραπεζών

Πικραμμένος: Το 2012 είχαμε σχέδιο για κλείσιμο τραπεζών

Η υπηρεσιακή κυβέρνηση του Παναγιώτη Πικραμμένου, τον Μάϊο του 2012 μεταξύ των δύο βουλευτικών εκλογών που διεξήχθησαν τότε, είχε προετοιμαστεί για κλείσιμο των τραπεζών, την περίοδο της οικονομικής κατάρρευσης της χώρας.

Μάλιστα, είχε ενημερωθεί σχετικά από τον ίδιο τον κ. Πικραμμένο η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ.

Μιλώντας στη τηλεόραση του ΣΚΑΪ, ο τότε πρωθυπουργός και πρώην πρόεδρος του ΣτΕ Παναγιώτης Πικραμμένος, μίλησε για τη συνάντησή του με την Άνγκελα Μέρκελ και τον τρόπο που την προσέγγισε, την εποχή που Ελλάδα κατέρρεε.

Οι περιστάσεις στην αρχή ήταν αντίξοες. διότι είχε δημιουργηθεί και μία παρεξήγηση. Ότι είχε τηλεφωνήσει στον ΠτΔ Κάρολο Παπούλια τότε, να πει ότι το δημοψήφισμα είναι καλό πράγμα να γίνει. Πράγμα που δεν ήταν ακριβώς έτσι. Αυτό οδήγησε σε μία ψύχρανση, δεδομένου ότι οι Γερμανοί το διέψευσαν ενώ αντιθέτως η Προεδρία της Δημοκρατίας στα ΜΜΕ, και επειδή εγώ ήμουν άγνωστος στους Ευρωπαίους ηγέτες δεν υπήρχαν σχέσεις. Χρησιμοποίησα τη γνωριμία του φίλου και κουμπάρου μου του υφυπουργού Τεχνολογίας και Έρευνας και του είπα να πει δύο καλές κουβέντες στη κα. Μέρκελ. Ο Τόμας Ράχες μου έστειλε την επομένη ένα μήνυμα, ότι είχε επικοινωνήσει με τη Καγκελάριο, και πως περίμενε να με δει». Ήταν κάτι που, όπως είπε ο κ. Παπαδήμος, τον καθησύχασε αρκετά.

Ο πρώην πρωθυπουργός, ανέφερε πως είχε ετοιμάσει μια μικρή εισαγωγή στην ομιλία του στα γερμανικά και αυτό “τον βοήθησε πολύ” για να σπάσει ο πάγος.

Επίσης, τον εντυπωσίασε, πόσο καλά ενημερωμένη ήταν η Γερμανίδα καγκελάριος με τα ελληνικά πράγματα. “Είχαμε μια κουβέντα για το ελληνικό πολιτικό σύστημα. Δεν ήταν ευχάριστη. Είχε παράπονα από συγκεκριμένους. Έλληνες πολιτικούς. Δεν θα πω ονόματα. Άλλα περίμενε να συμβούν άλλα συνέβησαν άλλες υποσχέσεις είχε λάβει και άλλα έγιναν μετά. Τέτοια παράπονα είχε η Μέρκελ. Τόλμησα να της πω ότι δεν ανήκω στη πολιτική τάξη. Βρέθηκα σε αυτή τη θέση λόγω των προβλέψεων του ελληνικού Συντάγματος. Της είπα σας παρακαλώ κυρία Καγκελάριε να με αντιμετωπίσετε όπως θα αντιμετωπίζατε έναν ανώτατο Γερμανό Δικαστή“.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα