Συνάντηση Μητσοτάκη - Ελπιδοφόρου. Το θέμα είναι λήξαν. Προέχει η ενότητα του Ελληνισμού

Συνάντηση Μητσοτάκη - Ελπιδοφόρου. Το θέμα είναι λήξαν. Προέχει  η ενότητα του Ελληνισμού

Ολοκληρώθηκε η συνάντηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής, Ελπιδοφόρο, η οποία πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της Μόνιμης Αντιπροσωπείας της Ελλάδος στα Ηνωμένα Έθνη.

Λήξαν χαρακτήρισε το επεισόδιο ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κατά την είσοδό του στα γραφεία του ΟΗΕ, λίγο πριν τη συνάντησή του με τον Κυριάκο Μητσοτάκη

Το θέμα είναι λήξαν. Αυτό που προέχει είναι η ενότητα του Ελληνισμού, η άρρηκτη σχέση της Ελλάδας με την Αρχιεπισκοπή Αμερικής και οι στενές σχέσεις της αρχιεπισκοπής με το ποίμνιό της". 

Ανώτατη κυβερνητική πηγή ανέφερε προς τους παριστάμενους δημοσιογράφους μετά το πέρας της συνάντησης πως «δεν υπάρχει πια θέμα με την Αρχιεπισκοπή».

 Αυτό που προέχει είναι η ενότητα του Ελληνισμού, η άρρηκτη σχέση της Ελλάδας με την Αρχιεπισκοπή Αμερικής και οι στενές σχέσεις της αρχιεπισκοπής με το ποίμνιό της, ανέφερε η ίδια πηγή. 

Κατά την είσοδό του, ο Αρχιεπίσκοπος είχε σύντομη συνομιλία και αντάλλαξε χειραψία με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Pfizer, Δρ. Αλβέρτο Μπουρλά, κατά την αποχώρηση του τελευταίου από τη συνάντηση με τον Ελληνα πρωθυπουργό.

 Η συνάντηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον αρχιεπίσκοπο Αμερικής Ελπιδοφόρο τελικά εγινε στη Νέα Υόρκη, δίνοντας τέλος στο θρίλερ που προηγήθηκε.

 Αν και αργά το βράδυ της Πέμπτης, η κυβέρνηση είχε ανακοινώσει την ακύρωση της συνάντησης, σήμερα το πρωί τα δεδομένα άλλαξαν μετά την ανακοίνωση του Αρχιεπισκόπου, με την οποία εξέφραζε τη λύπη του για την «οδύνη» που προκάλεσε.

«Λυπάμαι ειλικρινά για την οδύνη που άθελά μου προκάλεσα σε Κύπριους και Ελληνοαμερικανούς αδελφούς μου, ιδιαίτερα στο αγαπημένο μου ποίμνιο» ανέφερε μεταξύ άλλων, ο Ελπιδοφόρος στην ανακοίνωσή του.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα