Βορίδης: 300 ευρώ πρόστιμο την εβδομάδα για κάθε δημόσιο υπάλληλο που αρνείται να κάνει τεστ

Βορίδης: 300 ευρώ πρόστιμο την εβδομάδα για κάθε δημόσιο υπάλληλο που αρνείται να κάνει τεστ

Θα επιβάλλεται πρόστιμο 300 ευρώ την εβδομάδα στους δημοσίους υπαλλήλους που αρνούνται να κάνουν διαγνωστικό τεστ, είπε ο υπουργός  Εσωτερικών Μάκης Βορίδης, μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8.

Χαρακτήρισε, αστείες και αβάσιμες τις μηνύσεις που υποβάλλονται κατά εκπαιδευτικών και υγειονομικών ο υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης, ενώ τόνισε ότι θα πρέπει θα πρέπει επί τόπου να υποβάλλονται μηνύσεις για ψευδείς καταμηνύσεις από τους εγκαλούμενους, προκειμένου να υπάρχει σύλληψη.

Ο κ. Βορίδης επεσήμανε ότι «θα πρέπει να δοθεί μια γενική κατεύθυνση ώστε αυτές οι μηνύσεις να αρχειοθετούνται κατευθείαν και άνευ ειδικής εξετάσεως ως προφανώς αβάσιμες και ψευδείς, και να μένει η μήνυση για την ψευδή καταμήνυση και τη συκοφαντική δυσφήμιση και να οδηγούνται στη Δικαιοσύνη αυτοί που κάνουν αυτά τα πράγματα».

Ερωτηθείς για τους δημοσίους υπαλλήλους οι οποίοι αρνούνται να εμβολιαστούν και να κάνουν διαγνωστικό τεστ, ανέφερε ότι σε αυτές τις περιπτώσεις, θα επιβάλλεται πρόστιμο 300 ευρώ την εβδομάδα, κάτι που -όπως πρόσθεσε- ουσιαστικά οδηγεί σε αποστέρηση μισθού.

Συμπλήρωσε, δε, ότι τα πρόστιμα εισπράττονται με παρακράτηση μισθού.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα