Φουντώνει η οργή για Κούλογλου στον ΣΥΡΙΖΑ

Φουντώνει η οργή για Κούλογλου στον ΣΥΡΙΖΑ

Αναταραχή στον ΣΥΡΙΖΑ προκαλεί και πάλι ο ευρωβουλευτής του κόμματος Στέλιος Κούλογλου με το άρθρο του στο tvxs.gr όπου είδε ισοπαλία Τσίπρα – Μητσοτάκη στην ΔΕΘ. 

Όπως έγραψε, επεξηγώντας τον τίτλο του άρθρου του η μάχη Μητσοτάκη-Τσίπρα στη ΔΕΘ κράτησε μια εβδομάδα αλλά δεν έβγαλε νικητή

Υπενθυμίζεται ότι τον Μάιο του 2020 ο Στέλιος Κούλογλου είχε στραφεί κατά του επικεφαλής της ευρωβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρη Παπαδημούλη για το θέμα του Πόθεν Έσχες του Δημήτρη Παπαδημούλη και τα 28 ακίνητα, λέγοντας τότε ότι στην Αριστερά έχει ξεκαθαρίσει πως ό,τι είναι νόμιμο δεν είναι και ηθικό. 

Τώρα όμως ο Στέλιος Κούλογλου, που στήριξε ο ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές του 2019, ανοίγει ένα ζήτημα που αγορά τον ίδιο τον πρόεδρο του κόμματος με το οποίο εκλέχθηκε ευρωβουλευτής.

Το θέμα δεν είναι τόσο η διαπίστωση της «ισοπαλίας» Τσίπρα – Μητσοτάκη, που προσπαθεί άλλωστε να της δώσει θετικό πρόσημο  και να χρυσώσει το χάπι λέγοντας ότι κανονικά κυβέρνηση και πρωθυπουργός  «από θέση υπεροχής, μπορούν να εξαγγείλουν μέτρα και να αλλάξουν το κλίμα.  Το γεγονός ότι ο κ. Μητσοτάκης δεν τα κατάφερε φέτος, ισοδυναμεί για την αξιωματική αντιπολίτευση με ένα καλό αποτέλεσμα. Όσο καλή είναι στο ποδόσφαιρο, μια ισοπαλία εκτός έδρας».

Το χειρότερο είναι ότι αντιμετωπίζει ευνοϊκά το ενδεχόμενο μιας κυβέρνησης συνεργασίας με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ αλλά με άλλο πρωθυπουργό και όχι τον Τσίπρα. Πιο συγκεκριμένα, εμφανίζεται δυσαρεστημένος γιατί ο Τσίπρας έκλεισε το θέμα κι έτσι δεν βγήκε είδηση που θα μπορούσε να απασχολήσει με συζητήσεις την επικαιρότητα:

«Η συνέντευξη τύπου του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης κράτησε σχεδόν τέσσερις ώρες αλλά δεν έβγαλε καμία είδηση. Θα ήταν διαφορετικά αν, παραδείγματος χάριν, στην ερώτηση για το πρόσωπο του πρωθυπουργού, σε περίπτωση προοδευτικής κυβέρνησης συνεργασίας, άφηνε ανοιχτό ένα τέτοιο ενδεχόμενο: σε αυτή την περίπτωση η στρατηγική για την «προοδευτική διακυβέρνηση» θα ερχόταν στο προσκήνιο των συζητήσεων και της επικαιρότητας. Η απάντηση του Α. Τσίπρα έκλεισε το θέμα και, ελλείψει άλλων, «είδηση» έγινε το καλαμπούρι για τους Ντάλτον και τον Ραν Ταν Πλαν».

 
Υπενθυμίζεται ότι ο Τσίπρας ερωτηθείς σχετικά στο πλαίσιο της συνέντευξης Τύπου στην ΔΕΘ απάντησε: «Αν η λαϊκή ετυμηγορία αποτυπωθεί μ’ ένα σαφή τρόπο, νομίζω ότι κανείς δεν θα μπορέσει να θέσει ένα τέτοιο αίτημα». Εν ολίγοις, λέει ο Τσίπρας, αν ο ΣΥΡΙΖΑ πετύχει καθαρή νίκη στις εκλογές έστω και χωρίς αυτοδυναμία που θεωρείται εκ προοιμίου πολύ δύσκολη σε συνθήκες απλής αναλογικής, ο ΣΥΡΙΖΑ θα έχει το δικαίωμα να επιβάλει και τους όρους του. Ποιος άλλωστε ο λόγος να αμφισβητηθεί και να παραμεριστεί η ηγεσία που έφερε τη νίκη.

 
Επανερχόμενος ο Κούλογλου, επιχειρεί ελαφρώς να διασκεδάσει τις εντυπώσεις λέγοντας: «Ο Τσίπρας θα πρέπει να γίνει πρωθυπουργός σε μία προοδευτική κυβέρνηση, απλώς θα μπορούσε επικοινωνιακά να το αφήσει ανοιχτό για να ξεκινήσει η συζήτηση για την προοδευτική διακυβέρνηση του τόπου».

Στην Κουμουνδούρου πλέον εκτός από οργή, ο εν λόγω βουλευτής αντιμετωπίζεται και με καχυποψία, αν και προς το παρόν παραμένει με ερωτηματικό αν θα υπάρξει κάποια «δραστική» αντίδραση εκ μέρους της ή θα αφήσει το ζήτημα να ξεχαστεί και να «σβήσει». Στην προηγούμενη κρίση με τον Κούλογλου πάντως, ο ευρωβουλευτής είχε απειλήσει με παραίτηση και όπως είχε γίνει γνωστό τότε, ο Αλέξης Τσίπρας του ζήτησε να μην το κάνει για να μην δημιουργηθεί μεγαλύτερο πρόβλημα στον ΣΥΡΙΖΑ.

 
Μέχρι στιγμής, δημόσια έχουν αντιδράσει:

ο βουλευτής Χανίων Παύλος Πολάκης, ο οποίος μεταξύ άλλων του απαντά: «Αν εσύ είδες «ισοπαλία» στη ΔΕΘ ,μάλλον χρειάζεσαι γυαλιά. Αν ονειρεύεσαι πρωθυπουργό «εκ προσωπικοτήτων» που θα υπαγορεύσουν τα διάφορα κέντρα είσαι βαθειά νυχτωμένος και μάλλον πρέπει να ξεκουραστείς από την πολιτική και να ασχοληθείς μόνο με τη δημοσιογραφία…».
ο πρώην Γραμματέας της ΚΕ Πάνος Ρήγας, ο οποίος με ανάρτησή του στο twitter σημειώνει: «Είμαστε διαφορετικοί κόσμοι ιδεολογικά, στρατηγικά, αξιακά με τη Ν.Δ. Τσίπρας με την κοινωνία και πρόγραμμα κοστολογημένο. Μητσοτάκης με την παρασιτική ολιγαρχία. Πού την είδαν κάποιοι την ισοπαλία; Η προοδευτική διακυβέρνηση δεν έχει ανάγκη πρωθυπουργό μαριονέτα του συστήματος».
καθώς και ο Δημήτρης Παπαδημούλης, ο οποίος προς το παρόν κινήθηκε διακριτικά κάνοντας λόγο για «αυτογκόλ»: «Ο Αλ. Τσίπρας παρουσίασε με επιτυχία τους συλλογικούς στόχους του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. στη #ΔΕΘ_2021. Για να τους πετύχουμε, χρειαζόμαστε και μπορούμε την Νίκη στις εκλογές! Όχι ισοπαλία. Όλοι και όλες μαζί. Με πρόγραμμα, συλλογική προσπάθεια, πειστικότητα και συνοχή. Και φυσικά Όχι αυτογκόλ»!
Ωστόσο, είναι σαφές ότι πλέον βαραίνει ακόμη περισσότερο το κλίμα στην Κουμουνδούρου για τον ευρωβουλευτή, μετά την συγκεκριμένη παρέμβαση αμέσως μετά την ολοκλήρωση της εμφάνισης Τσίπρα στην ΔΕΘ.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα