Κυβερνητική πηγή: Δεν είναι προτεραιότητα η επέκταση της υποχρεωτικότητας στους εμβολιασμούς

Κυβερνητική πηγή: Δεν είναι προτεραιότητα η επέκταση της υποχρεωτικότητας στους εμβολιασμούς

Η επέκταση της υποχρεωτικότητας των εμβολιασμών είναι στο μενού αλλά δεν αποτελεί προτεραιότητα της κυβέρνησης είπε υψηλόβαθμη κυβερνητική πηγή σε συνομιλία με τους κοινοβουλευτικούς συντάκτες.

Αναφερόμενος στην τρίτη δόση ο κυβερνητικός παράγοντας  είπε ότι είναι  θέμα της εθνικής επιτροπής εμβολιασμών παραδέχθηκε ωστόσο ότι προκαλεί πρόσθετη ένταση στην κοινωνία.

Η κυβέρνηση φαίνεται πάντως ότι έχει εξαντλήσει τα περιθώρια για να πείσει τους πολίτες να εμβολιαστούν.


«Ξύνουμε τον πάτο του βαρελιού. Δεν υπάρχει άλλος τρόπος να πείσεις αυτούς που δεν έχουν πειστεί μέχρι σήμερα. Δεν θα έχεις μεγάλης κλίμακας εμβολιαστικό ρεύμα εφ εξής. Το πρόβλημα μας είναι η ηλικία 60 και άνω  γιατί αυτοί εφόσον νοσήσουν θα επιβαρύνουν το σύστημα υγείας. Αυτοί δεν βλέπω να πείθονται» είπε.

 Πρόσθεσε μάλιστα ότι αν είχαν εμβολιαστεί όλοι οι άνω των 50 δεν θα χρειάζονταν ο εμβολιασμός των παιδιών και αποκάλυψε ότι άνω των 50, οι εμβολιασμένοι είναι  γύρω στο 60% με 65% , οι οποίοι μαζί με ένα ποσοστό 8-10% που έχουν περάσει τον ιό ανεβάζουν το ποσοστό  στο 75%.  

Εκτενής συζήτηση έγινε και για το θέμα της επέκτασης της υποχρεωτικότητας με το κυβερνητικό στέλεχος να τονίζει ότι τις αναστολές γιατρών τις καλύπτεις, στο στράτευμα δεν μπορείς όμως να το κάνεις. "Κάθε κατηγορία πρέπει να τη κοιτάς εξατομικευμένα! Είναι δύσκολη η άσκηση υποχρεωτικοτητας.

Ο Πρωθυπουργός πάντως αυτό που λέει δεν θα κλείσουμε το εννοεί. Τον Οκτώβρη φοβόμαστε λιγάκι και φοβάμαι βόρεια Ελλάδα με ανησύχησαν αυτα που είδα στη Θεσσαλονίκη όπου είδα μεγάλη χαλαρότητα" είπε.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα