Ο Χρήστος Στυλιανίδης νέος υπουργός Πολιτικής Προστασίας. Εντός της ημέρας θα λάβει την ελληνική υπηκοότητα

Ο Χρήστος Στυλιανίδης νέος υπουργός Πολιτικής Προστασίας. Εντός της ημέρας θα λάβει την ελληνική υπηκοότητα

Ο πρώην επίτροπος της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ένωση, Χρήστος Στυλιανίδης, θα είναι, με απόφαση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, ο υπουργός στο νέο υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας που δημιουργείται για την αντιμετώπιση και την διαχείριση κρίσεων και φυσικών καταστροφών, όπως ανακοίνωσε πριν από λίγο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου.

Στο ίδιο υπουργείο, θέση υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας αναλαμβάνει ο πρώην αρχηγός ΓΕΑ Ευάγγελος Τουρνάς.

Ο κ. Στυλιανίδης από το 2014 έως το 2019, επί προεδρίας Γιούνκερ στην ΕΕ, κατείχε την θέση του επιτρόπου για τη Διεθνή Συνεργασία, την Ανθρωπιστική Βοήθεια και τη Διαχείριση Κρίσεων.

Μέσα στις επόμενες ώρες και σίγουρα πριν ορκιστεί υπουργός Πολιτικής Προστασίας θα λάβει την ελληνική υπηκοότητα ο Χρήστος Στυλιανίδης. Θυμίζουμε ότι μόλις διέρρευσε το όνομά του για την ανάληψη του νεοσύστατου χαρτοφυλακίου, υπήρξε διαδικαστικό ζήτημα καθώς δεν έχει την ελληνική υπηκοότητα, κάτι που ανέλαβε να επιλύσει ο υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης.

Ο κ. Στυλιανίδης θα πολιτογραφηθεί Έλληνας υπήκοος, ως Έλληνας ομογενής από την Κύπρο, διατηρώντας φυσικά και την κυπριακή υπηκοότητα, όπως είχε κάνει και παλαιότερα ο αείμνηστος αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Γιάννος Κρανιδιώτης.


Επιβεβαίωση των σεναρίων
Τα ονόματα είχαν διαρρεύσει από το απόγευμα της Κυριακής. Είχε προηγηθεί το φιάσκο με την ανακοίνωση του πρώην ναυάρχου Ευάγγελου Αποστολάκη, ο οποίος τελικά δεν αποδέχτηκε την πρόταση του πρωθυπουργού, τινάζοντας την επικοινωνιακή φιέστα της κυβέρνησης στο αέρα.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα