Σφοδρή πολιτική κόντρα για τον εμβολιασμό των εκπαιδευτικών – Στα ύψη η διαμάχη Μητσοτάκη – Τσίπρα

Σφοδρή πολιτική κόντρα για τον εμβολιασμό των εκπαιδευτικών – Στα ύψη η διαμάχη Μητσοτάκη – Τσίπρα

Δε θα είναι υποχρεωτικός ο εμβολιασμός των εκπαιδευτικών ξεκαθάρισε στη Βουλή ο Κυριάκος Μητσοτάκης διευκρινίζοντας ωστόσο πως θα υποχρεώνονται σε διενέργεια διαγνωστικών τεστ.
Η υπόσχεση του Αλέξη Τσίπρα ότι αν κυβερνά ο ίδιος του χρόνου το καλοκαίρι θα καταργήσει ξανά τη βάση εισαγωγής και θα μπουν στα πανεπιστήμια και εκείνοι που δεν τα κατάφεραν φέτος, έβαλε φωτιά στην αντιπαράθεση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη στη Βουλή.

«Το να κλείνουμε το μάτι στα παιδιά σε λογικές ήσσονος προσπάθειας δεν νομίζω ότι τους κάνουμε καλό. Να πάψουν να ακούγονται εύηχα ψέματα που κολακεύουν τα αυτιά αλλά καίνε τα μυαλά», σημείωσε ο πρωθυπουργός.

«Θα ανοίξει ένα παράλληλο ειδικό μηχανογραφικό, αποκλειστικά για υποψήφιους του ’21 κλπ. Ό,τι είναι δίκαιο πρέπει να γίνεται πράξη, δεν είναι υπόσχεση του αέρα», είπε ο Αλέξης Τσίπρας.

Η κόντρα συνεχίστηκε και σε προσωπικό επίπεδο.

«Αλλά έχετε άγνοια για το τι σημαίνει πανελλαδικές εξετάσεις. Γιατί δεν περάσατε ποτέ αυτή τη βάσανο. Παιδιά του κολλεγίου ήσασταν που είχαν τη δυνατότητα οι γονείς τους και καλώς την είχανε να πάτε κατευθείαν στο εξωτερικό», τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

«Να σας ενημερώσω κ. Τσίπρα ότι έδωσα πανελλήνιες εξετάσεις γιατί ήταν απαραίτητες για να προσμετρηθεί στο βαθμό του απολυτηρίου», σημείωσε ο πρωθυπουργός.

Σε μετωπική σύγκρουση ήρθαν και για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό, κάτι που πάντως ο Κυριάκος Μητσοτάκης ξεκαθάρισε ότι δεν αφορά τους εκπαιδευτικούς και τους κάλεσε να σπεύσουν να εμβολιαστούν.

«Οι εκπαιδευτικοί εκείνοι οι οποίοι θα επιλέξουν τελικά να μην εμβολιαστούν, είναι βέβαιο ότι θα υποστούν πρόσθετη ταλαιπωρία. Συχνά εργαστηριακά τεστ προκειμένου να μπορούν να προσέλθουν στην τάξη.

«Είμαστε από φιάσκο σε φιάσκο. Όταν ανεβαίνουν τα κρούσματα ρίχνετε την ευθύνη στους πολίτες και όταν πέφτουν πανηγυρίζετε», είπε ο Αλέξης Τσίπρας.

«Αυτός ο νέος διχασμός είναι εξαιρετικά επικίνδυνος και για τη δημόσια υγεία και για την κοινωνική συνοχή και για την ίδια την ποιότητα της Δημοκρατίας μας», τόνισε η Φώφη Γεννηματά.

«Τι σας έπιασε και εν μέσω καλοκαιρού και έξαρσης της πανδημίας φέρατε αυτό το αντιδραστικό νομοσχέδιο που θα φέρει εκπαιδευτικό μεσαίωνα», ήταν η δήλωση του Δημήτρη Κουτσούμπα.

«Δε διχάζουμε τους πολίτες. Επιχειρηματολογούμε γιατί ο εμβολιασμός είναι η μόνη απάντηση στην πανδημία», απάντησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην κριτική της αντιπολίτευσης.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα