Τρεμόπουλος: Νίκησε τον κορoνοϊό μετά από δύο μήνες σε ΜΕΘ. Hasta la victoria siempre

Τρεμόπουλος: Νίκησε τον κορoνοϊό μετά από δύο μήνες σε ΜΕΘ. Hasta la victoria siempre

Συγκινητικές στιγμές εκτυλίχθηκαν στο νοσοκομείο Παπανικολάου στη Θεσσαλονίκη όταν ο επικεφαλής της παράταξης «Οικολογία Άλληλεγγύη» Μιχάλης Τρεμόπουλος βγήκε από τη ΜΕΘ όπου βρισκόταν διασωληνωμένος για περισσότερο από δύο μήνες έχοντας νοσήσει από κορoνοϊό.
Ο κόσμος χειροκροτούσε που βγήκε νικητής από αυτή τη δύσκολη μάχη ενώ ο ίδιος πλέον συνεχίζει τη θεραπεία του σε κέντρο αποκατάστασης ώστε να μπορέσει να επανέλθει πλήρως.

Ειδικότερα, φίλοι και συγγενείς ξεσπούν σε χειροκροτήματα όταν βλέπουν τον άνθρωπό τους, μετά από δύο μήνες σκληρής μάχης με τον αόρατο εχθρό. Ο ίδιος, συγκινημένος από την περιπέτεια που λίγο έλειψε να του κοστίσει τη ζωή, αναφέρει λίγες ώρες αργότερα,  σε ανάρτησή του στα social media.

Όπως ανέφερε ο Μιχάλης Τρεμόπουλος υπήρξε επιφυλακτικός στο εμβόλιο.

Έχοντας χάσει 25 κιλά από τη δίμηνη μάχη του με τον φονικό ιό, ο Μιχάλης Τρεμόπουλος βρίσκεται σήμερα σε κέντρο αποκατάστασης, προσπαθώντας να επανέλθει.

Από την αρχή της πανδημίας 2.611 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ covid. Ωστόσο, 296 συνάνθρωποί μας εξακολουθούν να δίνουν μάχη για να κρατηθούν στη ζωή, ενώ περισσότεροι από 12.500 δεν τα κατάφεραν.

Εμβολιασμός

Η πρόοδος του εμβολιαστικού προγράμματος έχει οδηγήσει σε ύφεση την πανδημία κορoνοϊού, με αποτέλεσμα την τελευταία εβδομάδα, ο αριθμός των νέων διαγνώσεων να μειωθεί κατά 37% και κατά 15% ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται στην εντατική.

Οι ειδικοί εκτιμούν πως στα μέσα του επόμενου μήνα, λιγότεροι από 100 ασθενείς θα παραμένουν διασωληνωμένοι στις εντατικές.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα