Άρση μέτρων: Μουσική και ωράριο κυκλοφορίας - Πότε έρχονται αλλαγές

Άρση μέτρων: Μουσική και ωράριο κυκλοφορίας - Πότε έρχονται αλλαγές

Είμαστε στο 38,5% και προχωράμε. Έχουμε τις ιδιαιτερότητες των νησιών, γι'αυτό έγινε και η Γαλάζια Ελευθερία, και αυτή προχωρά πολύ καλά και αύξησε απότομα από το 20% στο 44% με τη μία δόση, δήλωσε ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ, Παναγιώτης Αρκουμανέας, μιλώντας στον realfm 97,8 και στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου.

«είναι μια μάχη διαρκείας, το είπε χθες και η κ. Θεοδωρίδου ότι οι άνω των 80 ετών είναι γεγονός ότι θα μπορούσαμε να πάμε λίγο καλύτερα» σημείωσε.
 
«δεν μπορούμε να ανακηρύξουμε πρόωρα νίκη στην πανδημία, τα κρούσματα είναι γεγονός ότι έχουν μειωθεί και βλέπουμε ότι είναι σε ύφεση τις τελευταίες εβδομάδες και μειώνονται οι δείκτες σημαντικά. Είναι λάθος να λέμε γιατί να εμβολιαστώ, αφού πλέον δεν υπάρχει πρόβλημα. Είναι λάθος. Πρέπει τα κρούσματα και όλοι οι δείκτες να πέσουν πάρα πολύ χαμηλά, ειδικά ο αριθμός των ενεργών κρουσμάτων ώστε να μην έχουμε καμία περίπτωση να δούμε να αυξάνονται. Αν δεν εμβολιαστούμε όλοι, αν δεν έχουμε το τείχος ανοσίας, υπάρχει πάντα ο κίνδυνος να έχουμε αύξηση των κρουσμάτων. Άρα πρέπει όλοι μαζί, γιατί στις πολιτικές δημόσιας υγείας είμαστε όλοι μαζί, δεν είναι εξατομικευμένο. Υπάρχει το πλεονέκτημα για όποιον κάνει εμβόλιο για τον εαυτό του, αλλά αυτό που κοιτάμε είναι η δημόσια υγεία. Πρέπει να φτάσουμε σε πολύ υψηλά επίπεδα εμβολιασμού, ώστε να τελειώνουμε πραγματικά με την πανδημία» περιέγραψε.

Ερωτηθείς για τα πάρτι στη Θεσσαλονίκη και αν πρέπει να αλλάξει το ωράριο κυκλοφορίας απάντησε

«ακούω τη συζήτηση για τα πλεονεκτήματα, που μπορούν να έχουν οι εμβολιασμένοι. Να πούμε ότι ήδη από τις 23 Μαρτίου έχει βγει οδηγία από τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας ότι οι πλήρως εμβολιασμένοι, που είναι στενές επαφές επιβεβαιωμένου κρούσματος, δεν κάνουν καραντίνα. Απλά προσέχουν την υγεία τους. Αυτό είναι ένα πλεονέκτημα που υπάρχει εδώ και μήνες για τους πλήρως εμβολιασμένους.

Μπορείς να ταξιδέψεις στα νησιά χωρίς να κάνεις τεστ, ήδη οι εμβολιασμένοι έχουν πλεονεκτήματα.

Ως προς κάποια μέτρα που υπάρχουν από το lockdown, βλέπετε ότι γίνεται σταδιακά με σχέδιο. Ακούμε τη μουσική, το ωράριο, υπάρχουν κάποια πράγματα που εξετάζουμε όπως να μην κάνουν self test οι εμβολιασμένοι. Υπάρχει και σήμερα σύσκεψη της επιτροπής, τα συζητάμε και όταν θεωρηθεί ότι είναι η σωστή στιγμή θα το ανακοινώσουμε. Πάντως δεν θα αργήσουν και το ωράριο και η μουσική και κάποια άλλα να τα ανακοινώσουμε. Μην μπερδευόμαστε, πάρτι δεν επιτρέπονται, δεν είμαστε ακόμα στο ποσοστό εμβολιασμού ή κρουσμάτων που να χαλαρώσουμε τελείως».

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα