Τσίπρας: Η κυβέρνηση επιχειρεί την κατάργηση του 8ωρου

Τσίπρας: Η κυβέρνηση επιχειρεί την κατάργηση του 8ωρου

Επίθεση κατά της κυβέρνησης με αφορμή το νομοσχέδιο για τα εργασιακά εξαπέλυσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, με δηλώσεις που έκανε από το κέντρο της Αθήνας κατά την συμμετοχή του στην πορεία για την Εργατική Πρωτομαγιά.

Η δήλωση του Αλέξη Τσίπρα:

Ενώ σε όλο τον κόσμο η πανδημία οδηγεί τις κυβερνήσεις να συνειδητοποιήσουν ότι οι ανάγκες του ανθρώπου, η ανθρώπινη ζωή, είναι πάνω από τα κέρδη, στην Ελλάδα η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη κινείται στην ακριβώς αντίθετη κατεύθυνση.

Ο κ. Μητσοτάκης επιχειρεί να αξιοποιήσει την πανδημία ως ευκαιρία για να επιβάλλει ό,τι πιο αντιλαϊκό, ό,τι πιο αντιδραστικό έχει φέρει ποτέ ελληνική κυβέρνηση απέναντι στον κόσμο της εργασίας: Την κατάργηση του 8ωρου.

Μας γυρνάει σε πολύ παλιές εποχές. Το 8ωρο καθιερώθηκε με αγώνες από το 1886, τους μεγάλους εργατικούς αγώνες στο Σικάγο, στις ΗΠΑ, όπου καθιερώθηκε ο εορτασμός της Εργατικής Πρωτομαγιάς. Καλύτερα να το ξανασκεφτούν.

Η απάντηση σήμερα των εργαζόμενων, με τη μαζική τους συμμετοχή στην απεργία, είναι ένα μήνυμα. Αυτή θα είναι μια κορυφαία μάχη υπεράσπισης του δικαιώματος των εργαζόμενων και της λαϊκής πλειοψηφίας στη ζωή και στην αξιοπρέπεια. Κι αυτή τη μάχη, θα τη δώσουμε μέχρι το τέλος.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα