#Πελωνη_σβηνε: Πολιτικό και όχι παραπολιτικό το θέμα με την κυβερνητική εκπρόσωπο

#Πελωνη_σβηνε: Πολιτικό και όχι παραπολιτικό το θέμα με την κυβερνητική εκπρόσωπο

Αναρτήσεις της στο twitter που η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη θα ήθελε σίγουρα να είχε ξεχάσει ή ακόμα καλύτερα να είχε εξαφανίσει διά παντός έρχονται συνεχώς στην δημοσιότητα τις τελευταίες ώρες. 
Η ανάρτηση που είχε κάνει το 2016 για τον Νίκο Παππά σχολιάζοντας πως «Σε εναμισυ χρονο καναμε ο,τι δεν έκανα αυτοι σε 27, λεει ο Νικος Παππας. Η αληθεια να λεγεται…» ή αυτή για τον Μιχάλη Χρυσοχοϊδη ήταν μόνο δύο από τις δεκάδες που είχαν προηγηθεί και που σήμερα η κυρία Πελώνη δεν θα νιώθει καθόλου υπερήφανη γι’αυτές όπως επίσης και οι σημερινοί της «γαλάζιοι» συνάδελφοι.

Η κυβερνητική εκπρόσωπος έχει κάνει με διόλου κολακευτικά σχόλια για σημερινούς υπουργούς και κορυφαία στελέχη της Νέας Δημοκρατίας, όπως τον Αντώνη Σαμαρά, τον Άδωνι Γεωργιάδη, τον Μάκη Βορίδη.

Σχόλια γεμάτα ειρωνεία, πράγμα που γίνεται συνεχώς στα Social Media. 
Οι αναρτήσεις της έχουν γίνει ανάρπαστες από τους χρήστες του twitter που δε σταματάνε να ξεθάβουν μερικά από τα «διαμάντια» της κυρίας Πελώνη χρησιμοποιώντας το #Πελωνη_σβηνε.

Η ιστορία που προέκυψε με τις παλαιότερες αναρτήσεις της Αριστοτελίας Πελώνη στο twitter όπου ως δημοσιογράφος ασκούσε κριτική στα κορυφαία στελέχη της ΝΔ, τον Αντώνη Σαμαρά, τον Άδωνι Γεωργιάδη, τον Μάκη Βορίδη, τον Βασίλη Οικονόμου, τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη αλλά και άλλους υπουργούς και στελέχη και επί Κυριάκου Μητσοτάκη, μπορεί να παρουσιάζεται από την ίδια την κυβερνητική εκπρόσωπο ως παραπολιτική διαδικασία, στην πραγματικότητα όμως τα πράγματα είναι λίγο διαφορετικά.

 
 
Πρόκειται για ένα απολύτως σοβαρό πολιτικό θέμα το οποίο λίγο αφορά την αξιωματική αντιπολίτευση και παρά πολύ το κυβερνών κόμμα, αφού επιβεβαιώνει όσους ασκούν κριτική στον πρωθυπουργό, ότι η ΝΔ του Κωνσταντίνου Καραμανλή δεν έχει καμία σχέση με το κόμμα που φτιάχνει σήμερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Η απαξίωση προσώπων όπως ο Αντώνης Σαμαράς από την κυβερνητική εκπρόσωπο, δεν είναι μια εύκολη υπόθεση καθώς ο Καλαματιανός πολιτικός εμφανίζεται ήδη αρκετά ενοχλημένος από το Μέγαρο Μαξίμου και το περιβάλλον του πρωθυπουργού, γιατί όπως λέγεται δεν του αναγνωρίζουν την καλή του στάση απέναντι στον Κυριάκο Μητσοτάκη με τον οποίο τον χωρίζουν πολλά.

Ο πρώην πρωθυπουργός άλλωστε, δεν έχει κανένα λόγο να εμφανιστεί μεγαλόψυχος όπως ο Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος παραδέχθηκε ότι του αρέσει να αλλάζει απόψεις, σπεύδοντας μάλιστα να υπερασπιστεί την Αριστοτελία Πελώνη: « Για εμάς που είμαστε έμπειροι στην πολιτική, γνωρίζουμε την έννοια του πολιτικού χρόνου και πως όλα κρίνονται στον κατάλληλο πολιτικό χρόνο, κάτι που το μαθαίνουμε, ως φοιτητές, στο πρώτο έτος της επιστήμης της ιστορίας», είπε ο υπουργός Ανάπτυξης .
Την ίδια στιγμή φουντώνουν οι γκρίνιες και οι αντιδράσεις στο εσωτερικό της ΝΔ, από στελέχη και βουλευτές που έχουν δουλέψει εδώ και χρόνια για το κυβερνών κόμμα και τα οποία αισθάνονται παραγκωνισμένα από περιπτώσεις όπως της Αριστοτελίας Πελώνη η οποία, όπως λένε «ήρθε ουρανοκατέβατη» και βρέθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου.

Η ίδια η εκπρόσωπος όταν ρωτήθηκε χθες στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών απάντησε μάλλον αμυντικά παρά επί της ουσίας, λέγοντας: «Για ποιο πράγμα εγκαλούμαι ακριβώς εδώ;» «Επειδή σχολίαζα σχεδόν 10 χρόνια πριν σε άλλο πλαίσιο, με τη δημοσιογραφική μου ιδιότητα, με την οποία έγραφα κιόλας και σε εφημερίδες; Ή μήπως εγκαλούμαι επειδή δεν έσβησα τα tweets όπως έκαναν άλλα πρόσωπα που εισήλθαν στην πολιτική;» τόνισε.

«Θεωρώ ότι αυτή η τακτική των τυμβωρύχων του διαδικτύου, που θέλει να παίξει έναν ρόλο Ιεράς Εξέτασης, είναι μια πολύ φθηνή τακτική που δείχνει και την απελπισία κάποιων» ανέφερε χαρακτηριστικά.

 
Όσο για την αξιωματική αντιπολίτευση τον χειρισμό του θέματος ανέλαβε και με το δίκιο του ο Ευκλείδης Τσακαλώτος καθώς η Αριστοτελία Πελώνη στο παρελθόν τον είχε… αποθεώσει στο twitter, γράφοντας ότι είναι «Θεός». «Υπερβάλλετε» ήταν η απάντηση του πρώην υπουργού Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ.

 
Λίγο αργότερα μάλιστα, μιλώντας στην Βουλή, ζήτησε από τον Υπουργό Ανάπτυξης να μεταφέρει τις ευχαριστίες του προς την κ. Πελώνη, όχι μόνο για την παλαιότερη φιλοφρόνηση αλλά και για τις δηλώσεις της για τον κ. Σαμαρά, τον κ. Χρυσοχοΐδη, τον κ. Βορίδη, αλλά και για τον ίδιο τον υπουργό, τον Αδωνι Γεωργιάδη, του οποίου αμφισβητεί την επάρκεια στο πεδίο της λογικής.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα