Πρόεδρε μάζεψέ τους: Βουλευτές της ΝΔ εναντίον υπουργών. Όλο το παρασκήνιο

Πρόεδρε μάζεψέ τους: Βουλευτές της ΝΔ εναντίον υπουργών. Όλο το παρασκήνιο

Πρόεδρε μάζεψέ τους. Αντίθετα με εσένα που χειρίστηκες το θέμα προσεκτικά αρκετοί υπουργοί για μια στιγμή τηλεθέασης βγαίνουν στα κανάλια και κάνουν εξαγγελίες οι οποίες τελικά δεν ισχύουν με αποτέλεσμα να δημιουργούνται λανθασμένες εντυπώσεις. Οι αλληλοσυγκρουόμενες απόψεις κάνουν κακό στην κυβέρνηση και στο κόμμα.

Στα κάγκελα βρέθηκαν χθες οι βουλευτές της ΝΔ, αφού κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της κοινοβουλευτικής ομάδας του κυβερνώντος κόμματος εξέφρασαν την έντονη ενόχλησή τους, για τους υπουργούς που κάνουν εξαγγελίες για την πανδημία, πριν τους λοιμωξιολόγους και στην συνέχεια αναγκάζονται να τις πάρουν πίσω. 

Η πλειοψηφία των βουλευτών κινήθηκε επάνω σε αυτή τη λογική καθώς όπως ανέφεραν οι πολίτες εξαιτίας αυτού του γεγονότος δεν εμπιστεύονται την κυβέρνηση αλλά και τα στελέχη του κόμματος, ενώ οι παλινωδίες προκαλούν αγανάκτηση στον κόσμο. «Υπάρχουν υπουργοί που βάζουν σε προτεραιότητα τα δικά τους θέματα, μόνο και μόνο για να προβληθούν, αδιαφορώντας για το κοινό καλό», είπαν αρκετοί βουλευτές .

«Κάνουν λες κι έχουμε εκλογές» φέρεται να είπε βουλευτής της Ν.Δ.

Στελέχη της ΝΔ έλεγαν ότι οι αντιδράσεις των βουλευτών απορρέουν από τις συχνές ενδοκυβερνητικές κόντρες ανάμεσα στον υπουργό Ανάπτυξης Άδωνι Γεωργιάδη και την υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως.

Μετά από αυτή την έντονη συζήτηση ο πρωθυπουργός, κάλεσε τα κυβερνητικά στελέχη να μην κάνουν πρόωρες εκτιμήσεις, καθώς μόλις χθες στελέχη της κυβέρνησης είχαν αφήσει να εννοηθεί ότι έρχεται το Πάσχα στο χωριό, αδιαφορώντας στην πραγματικότητα για την εισήγηση των ειδικών. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης προφανώς θέλοντας να κατευνάσει και τις αντιδράσεις που υπάρχουν στην επιτροπή, ανέφερε ότι η κυβέρνηση προχωρά βήμα – βήμα και λαμβάνει τις αποφάσεις σε συνεργασία με τους ειδικούς, οι οποίοι αξιολογούν τα επιδημιολογικά δεδομένα.

Στην συνεδρίαση της Κ.Ο., η οποία έγινε με τηλεδιάσκεψη, βουλευτής της περιφέρειας εξέφρασε ακόμα την άποψη ότι θα πρέπει να εμβολιαστούν σύντομα και οι βουλευτές καθώς έρχονται σε επαφή με πολύ κόσμο. Μάλιστα αναρωτήθηκε αν θα πρέπει να εργαστεί και αυτός στον τουρισμό για να πάρει σειρά (!).

 
Ακόμα δεν έλειψαν και τα παράπονα από την πλευρά βουλευτών της επαρχίας ότι υπουργοί επισκέπτονται στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων τους τις περιφέρειες, χωρίς να τους ειδοποιούν.

 
Αρκετά στελέχη της ΝΔ αναφέρθηκαν και στους δασικούς χάρτες με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να τους διαβεβαιώνει ότι το θέμα αυτό πήρε παράταση 6 μηνών προκειμένου η κυβέρνηση να το ξαναδεί.

topontiki.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα