Δένδιας: Προασπίζουμε τα εθνικά συμφέροντα με ισχυρές συμμαχίες και ενεργό εξωτερική πολιτική

Δένδιας: Προασπίζουμε τα εθνικά συμφέροντα με ισχυρές συμμαχίες και ενεργό εξωτερική πολιτική

Το δικό του «μήνυμα» έστειλε σήμερα ο Υπουργός Εξωτερικών της χώρας Νίκος Δένδιας με ανάρτηση που έκανε στον προσωπικό λογαριασμό του στο Twitter, αναφορικά με τα εθνικά συμφέροντα και τον τρόπο με τον οποίο κινείται η ελληνική διπλωματία.

Ειδικότερα, ο Νίκος Δένδιας έκανε λόγο για ενεργό εξωτερική πολιτική και ισχυρές συμμαχίες οι οποίες επιτρέπουν στην ελληνική πλευρά να προασπίζει τα εθνικά συμφέροντα, με αφορμή τα αποτελέσματα της πρόσφατης Συνόδο Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την Τουρκία.

«Όπως καθιστά σαφές το κείμενο συμπερασμάτων του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, χάρη στη συστηματική προσπάθεια του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, το ζήτημα των σχέσεων με την Τουρκία αποτελεί πλέον ευρωτουρκικό ζήτημα», επισημαίνει σε ανάρτησή του στο Twitter ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας.

Επίσης, ο κ. Δένδιας τονίζει πως με αυτοπεποίθηση, ενεργό εξωτερική πολιτική και ισχυρές συμμαχίες, η ελληνική κυβέρνηση συνεχίζει να προασπίζει τα εθνικά μας συμφέροντα.

Ικανοποίηση από τη Λευκωσία
Απαραίτητη προϋπόθεση για εξομάλυνση των σχέσεων ΕΕ-Τουρκίας είναι οι συμπεριφορές της Άγκυρας να συνάδουν και με τις διαπιστώσεις, όπως καταγράφονται στην έκθεση της Προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και του Ύπατου Εκπροσώπου κ. Μπορέλ, είπε σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης.

Τόσο η Κύπρος όσο και η Τουρκία είναι ικανοποιημένες από τα αποτελέσματα του προχθεσινού Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, και ερωτηθείς τι πήρε η Τουρκία και τι εμείς από αυτό, είπε ότι «εκείνοι πήραν υποσχέσεις με βάση προϋποθέσεις, ότι δηλαδή θα τιμήσουν τις υποχρεώσεις έναντι της Ευρώπης και όλων των κρατών μελών.

«Εμείς αυτό που πήραμε ήταν να μετατρέψουμε το ανακοινωθέν, διότι δεν πρόκειται περί αποφάσεων ωσάν να ήταν η κανονική Σύνοδος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου αλλά περί ανακοινώσεως και προθέσεων, οι οποίες εάν και εφόσον η Τουρκία φανεί συνεπής ενδεχόμενα να ληφθούν τον Ιούνιο», είπε ο Πρόεδρος της Κύπρου.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ 

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα