Τσίπρας: Τα έξυπνα μέτρα της κυβέρνησης απεδείχθησαν βλακώδη

Τσίπρας: Τα έξυπνα μέτρα της κυβέρνησης απεδείχθησαν βλακώδη

Σφοδρή επίθεση κατά της κυβέρνησης για τη διαχείριση της πανδημίας εξαπέλυσε από τη Βουλή ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρα υποστηρίζοντας ότι η κυβέρνηση είναι σε πανικό και ότι τα έξυπνα μέτρα της κυβέρνησης απεδείχθησαν βλακώδη.

Ο κ. Τσίπρα υποστήριξε ότι τα μέτρα της κυβέρνησης απέτυχαν παταγωδώς με συνέπεια να φτάσαμε στο σημείο να επιλέγονται ποιοι ασθενείς θα νοσηλευτούν σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας. “Είναι δραματική η κατάσταση στα νοσοκομεία της χώρας. Φοβάμαι πως ακόμα χειρότερο από το να επιλέγονται ασθενείς είναι η εικόνα της κυβέρνησης. Η πραγματικότητα είναι ότι βρίσκεται η κυβέρνηση σε κατάσταση πανικού. Η εικόνα που εκπέμπετε είναι εικόνα απόλυτης παράλυσης” είπε ο κ. Τσίπρας.
Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης μίλησε για παλινωδίες της κυβέρνησης η οποία προκλητικά συνεχίζει να παραβιάζει τα μέτρα που η ίδια νομοθετεί.

Να αποδείξει ο Γεωργιάδης ότι δεν πλαστογράφησε την άδεια για βάπτιση 

Ο κ. Τσίπρας έκανε εκτενή αναφορά στο κορονοπάρτι της Τσικνοπέμπτης στον ΕΟΔΥ ζητώντας την παραίτηση του επικεφαλής του οργανισμού Παναγιώτη Αρκουμανέα, ενώ άφησε σαφείς υπαινιγμούς πως η άδεια για τη βάπτιση που τέλεσε ο κ. Γεωργιάδης ήταν πλαστή.

Τόνισε μάλιστα ότι αν ο κ. Γεωργιάδης δεν αποδείξει το γνήσιο του εγγράφου -παλιόχαρτο το χαρακτήρισε- θα πρέπει να παραιτηθεί. Στο σημείο εκείνο ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ότι ανακύπτει μείζον ηθικό και νομικό ζήτημα αν αληθεύει ότι ο κ. Γεωργιάδης βάπτισε το παιδί του προέδρου της ανεξάρτητης αρχής δημοσίων συμβάσεων. “Δεν κρίνεται ότι υπάρχει μείζον ηθικό και νομικό ζήτημα ή μας ξαναφέρατε τις κουμπαριές για να διαχειρίζεστε τις δημόσιες συμβάσεις και το δημόσιο χρήμα κατά το δοκούν;” είπε

Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επανέλαβε ότι η συμπεριφορά της κυβέρνησης προσβάλλει και θέτει σε κίνδυνο την υγεία κάθε πολίτη. “Θα παραδεχθείτε την αποτυχία σας; Το ότι έχετε επιβάλλει μέτρα αχρείαστα και ότι εκεί που έπρεπε να πάρετε μέτρα δεν κάνατε τίποτα. Αντί για έξυπνα μέτρα πήρατε βλακώδη μέτρα.Το να παραδεχθείτε την αποτυχία σας θα ήταν μια πρώτη αρχή για να αποκαταστήσετε την εμπιστοσύνη “ είπε ο κ. Τσίπρας ζητώντας πολιτικό μορατόριουμ ώστε όλοι οι πολιτικοί αρχηγοί να καθίσουν να βρουν λύση.

Αναφερόμενος τέλος στο νομοσχέδιο για την ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ ο κ. Τσίπρας είπε ότι το νομοσχέδιο φέρνει ένταση καθώς εκχωρεί δημόσια γη στην οποία το δημόσιο δεν έχει καμία κυριαρχία.

“ Θα σας και θα τους ταράξουμε στη νομιμότητα. Θα την υπερασπιστούμε διότι είναι το τελευταίο εργαλείο που έχουμε προκειμένου να υπερασπιστούμε το παρόν και το μέλλλον του τόπου. Νομοθετείτε εις βάρος του δημοσίου συμφέροντος. Σκάνδαλο εις βάρος του περιβάλλοντος. Αποικιακού τύπου η σύμβαση απέναντι σε μια εταιρεία που κάνει ό,τι θέλει. Παραχωρείτε γη και ύδωρ σε μια εταιρεία” είπε.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα