Κυμπουρόπουλος: Αν η μητέρα μου είχε δει ότι είμαι ανάπηρος θα με σκότωνε ή όχι;

Κυμπουρόπουλος: Αν η μητέρα μου είχε δει ότι είμαι ανάπηρος θα με σκότωνε ή όχι;

Μετά τον σάλο που προκάλεσε ακόμη και εντός του κόμματος του, ο ευρωβουλευτής της ΝΔ, Στέλιος Κυμπουρόπουλος απάντησε γιατί με την ψήφο του στην Ευρωβουλή τάχθηκε κατά του δικαιώματος γυναικών στην επιλογή της άμβλωσης και τι ακριβώς προέβλεπε το εν λόγω ψήφισμα.

Σέβομαι απόλυτα το δικαίωμα των γυναικών στην αυτοδιάθεση του σώματός τους. Άλλωστε σε παρόμοια ψηφίσματα που έχουν μιλήσει για την άμβλωση στο παρελθόν, είμαι υπέρ γιατί σέβομαι και αναγνωρίζω αυτό το δικαίωμα όταν μάλιστα η γυναίκα δεν έχει δώσει την έγκρισή της για να γίνει κάτι τέτοιο είπε, μιλώντας στα Παραπολιτικά 90,1, κατηγορώντας το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης για σπέκουλα.

 
Αυτή τη στιγμή μιλάμε για μία σπέκουλα η οποία ξεκίνησε από το ΣΥΡΙΖΑ. Ήταν ένα συνολικό ψήφισμα για τα δικαιώματα του παιδιού, αυτό ψηφίζαμε. Όταν το παιδί βρίσκεται στη μήτρα της μητέρας, όταν είναι μικρό, δεν έχει τη δύναμη να μιλήσει, δεν πρέπει να μιλήσουμε και εμείς για αυτό; Δεν μπορώ να ξέρω για την ανακοίνωση του κόμματός μου. Καταλαβαίνω απόλυτα όλο αυτό που έχει γίνει από την μεριά του κόσμου. Αυτό όμως που πρέπει να γίνει ξεκάθαρο είναι ότι δεν ψήφισα και δεν θα ψήφιζα κάτι που αφαιρεί το δικαίωμα στην αυτοδιάθεση του σώματος των γυναικών πρόσθεσε.

Πολλοί συνάδελφοι ευρωβουλευτές ψήφισαν υπέρ αυτής της τροπολογίας. Σκέφτομαι λίγο το θέμα και από αυτή τη θέση που σίγουρα με επηρεάζει, αν η μητέρα μου είχε δει ότι είμαι ανάπηρος θα με σκότωνε ή όχι; Θεωρώ ότι ναι υπάρχει το δικαίωμα στην άμβλωση και δεν είμαι κατά. Αλλά θέλω να δώσω και το δικαίωμα και στο παιδί που δεν μπορεί να μιλήσει… Και θέλω να το συζητήσουμε. Θέλω να υπάρχει και αυτό το δικαίωμα, ως δικαίωμα συμπλήρωσε ο γαλάζιος ευρωβουλευτής.

Υπενθυμίζεται ότι η ΝΔ με ανακοίνωσή της διαφοροποιήθηκε πλήρως από τον Στέλιο Κυμπουρόπουλο, σημειώνοντας ότι η στάση του ευρωβουλευτή δεν εκφράζει ούτε το κόμμα, ούτε τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα