Κοντοζαμάνης: Η Αττική βρίσκεται υπό πίεση

Την ύπαρξη σχεδίου ώστε αν χρειαστεί να εμπλακεί και ο ιδιωτικός τομέας στη διαχείριση περιστατικών κορωνοϊού αποκάλυψε στη Βουλή ο αναπληρωτής Υπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης. 

Απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή Αργολίδας του Κινήματος Αλλαγής Ανδρέα Πουλά, ο κ. Κοντοζαμάνης παραδέχθηκε ότι η Αττική βρίσκεται υπό πίεση: “Στην Αθήνα υπάρχει σχεδιασμός ώστε να δοθούν δομές προκειμένου να μπορέσουμε να χρησιμοποιήσουμε τις υποδομές για να διαχειριστούμε την αυξημένη πίεση που υφίσταται η Αττική. Μιλάμε για συνεργασία , υπάρχει συνεννόηση . Σε αυτή τη μάχη δεν περισσεύει κανείς. Υπάρχει σχεδιασμός για εμπλοκή του ιδιωτικού τομέα και για περιστατικά κορωνοϊού εφόσον χρειαστεί” είπε χαρακτηριστικά. 
 
Από την πλευρά του ο βουλευτής Αργολίδας Ανδρέας Πουλάς καταλόγισε στην κυβέρνηση προχειρότητα υποστηρίζοντας ότι η χώρα είναι σε χειρότερη κατάσταση από τον Νοέμβριο. “Δεν έχετε κάνει τίποτα. Μην πείτε ότι αυτό που συμβαίνει σήμερα στην Αττική δεν το περιμένατε. Δεν συμφωνούμε στη μετατροπή του ΕΣΥ σε σύστημα υγείας μίας νόσου. Επιλέγετε συνειδητά τον ιδιωτικό τομέα να παραμείνει covid free” είπε.

Ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας  αντέκρουσε τους ισχυρισμούς του κ. Πουλά παραθέτοντας στοιχεία σύμφωνα με τα οποία σήμερα εν μέσω πανδημίας υπάρχουν 45 κλίνες ΜΕΘ γενικής χρήσης από όσες παρέλαβε η κυβέρνηση τον Ιούλιο του 2019. “Έχουμε σήμερα 1123 κλίνες στα δημόσια νοσοκομεία, 217 στα ιδιωτικά και 51 στα στρατιωτικά. Από αυτές  738 κλίνες είναι μόνο για κορωνοϊό στα δημόσια και 24 στα στρατιωτικά νοσοκομεία. Μόλις το 55% είναι για κορωνοϊό” είπε ο κ. Κοντοζαμάνης προσθέτοντας ότι μόνο χθες το ΕΚΑΒ προχώρησε σε 343 διακομιδές για non covid περιστατικά.

Απαντώντας σε άλλη ερώτηση του βουλευτή του ΚΚΕ Γιώργου Λαμπρούλη ο οποίος διαμαρτυρήθηκε για την κατάργηση κλινών ΜΕΘ γενικής χρήσης στο ΚΑΤ ο κ. Κοντοζαμάνης τόνισε ότι το σχέδιο της κυβέρνησης στέφεται με επιτυχία κάτι το οποίο αποδεικνύεται από το γεγονός ότι δεν υπάρχει διασπορά του ιού εντός των νοσοκομείων. “Έχετε απορρίψει υπηρεσίες υγείας προς τους πολίτες” αντέτεινε ο κ. Λαμπρούλης με τον αναπληρωτή Υπουργό Υγείας να το διαψεύδει.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα