Πέτσας: Στη Μήδεια κάθε δυο λεπτά έπεφτε και ένα δέντρο σε καλώδια ρεύματος

Πέτσας: Στη Μήδεια κάθε δυο λεπτά έπεφτε και ένα δέντρο σε καλώδια ρεύματος

Σύμφωνα με τα στοιχεία μετεωρολόγων η χιονόπτωση ήταν από τις σφοδρότερες τα τελευταία 40 χρόνια, είπε ο κ. Πέτσας μιλώντας στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής προκαλώντας την αντίδραση του Παύλου Πολάκη του ΣΥΡΙΖΑ. “Ζούμε στην ίδια χώρα;  Είναι δυνατόν να τα λέτε αυτά;” φώναξε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.
Ο κ. Πέτσας συνέχισε λέγοντας ότι το φαινόμενο δεν χτύπησε μόνο την Αττική αλλά ολόκληρη τη χώρα. Ειδικά όμως στην Αττική η χιονόπτωση είχε διάρκεια 36 ωρών με μεγάλη ένταση ακόμα και στο κέντρο της Αθήνας. Ο αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών τόνισε ότι ενδεικτικό του μεγέθους του προβλήματος ήταν ότι η πυροσβεστική δέχθηκε στην Αττική 2.750 κλήσεις για παροχή βοήθειας ενώ 1.500 κορμοί δέντρων έπεσαν σε καλώδια ρεύματος. Υποστήριξε δε, ότι με βάση τις αναλύσεις των ειδικών ακόμα και η σύνθεση των νιφάδων ήταν τέτοια που τις καθιστούσε πιο βαριές με συνέπεια όσα έγιναν με τα δέντρα. “ Στην Αττική έπεφτε κατά μέσο όρο ένα δέντρο κάθε δυο λεπτά σε καλώδιο της ΔΕΗ” είπε ευχαριστώντας τα συνεργεία του ΔΕΔΗΕ για την υπεράνθρωπη προσπάθειά τους.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση του προέδρου της Επιτροπής Μαξίμου Χαρακόπουλου ο κ. Πέτσας τόνισε ότι οι πληγέντες από τη “Μήδεια” αγρότες θα αποζημιωθούν με βάση το μοντέλο του “Ιανού”. 

Καταλήγοντας ο αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών μίλησε για τα διδάγματα και τις τρεις κατευθύνσεις προς τις οποίες κινείται η κυβέρνηση εφ’ εξής:

1)Αντιμετώπιση χρόνιων προβλημάτων σε κρίσιμα δίκτυα υποδομής. Η δραματική αποεπένδυση δεν μπορεί να ανακτηθεί σε 1,5 έτος. Ειδικά  για την ηλεκτροδότηση, οι επενδύσεις στον ΔΕΔΔΗΕ την τελευταία δεκαετία μειώθηκαν 75% Ο ΔΕΔΔΗΕ από φέτος διπλασιάζει επενδύσεις σε παραδοσιακά δίκτυα αλλά και στον ψηφιακό τομέα.

2)Ενίσχυση μηχανισμών πολιτικής προστασίας για την αντιμετώπιση έκτακτων αναγκών. Στήνεται δίκτυο 80 μετεωρολογικών σταθμών και 10 αισθητήρων με κάμερες για να μπορούμε να προβλέπουμε με ακρίβεια τέτοια φαινόμενα. Μεταξύ των δράσεων ύψους ενός δισεκατομμυρίου ευρώ ο κ. Πέτσας συμπεριέλαβε και την υπογειοποίηση των καλωδίων.

3)Μεγαλύτερη ταχύτητα στην υλοποίηση της προεκλογικής δέσμευσης της κυβέρνησης για τον  διαχωρισμό των  αρμοδιοτήτων.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα