Γεωργιάδης: Εμείς δεν είμαστε Κουφοντίνες δεν θέλουμε να πεθάνει

Γεωργιάδης: Εμείς δεν είμαστε Κουφοντίνες δεν θέλουμε να πεθάνει

Εμείς δεν είμαστε Κουφοντίνες. Άρα εμείς δεν θέλουμε να πεθάνει. Το ξεκαθαρίζω αυτό. Εκείνος σκότωνε ανθρώπους και ήθελε να πεθαίνουν, τόνισε σε συνέντευξή του, ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, κ. Άδωνις Γεωργιάδης, αναφερόμενος στο θέμα που έχει προκύψει σχετικά με την απεργία πείνας του Δ. Κουφοντίνα και τις επιθέσεις αλληλέγγυων του, κατά πολιτικών γραφείων, καταστημάτων, αλλά και αστυνομικών δυνάμεων.

Ο κ. Γεωργιάδης, μιλώντας στο Θέμα 104.6, σημείωσε ότι «Ένας άνθρωπος κάνει απεργία πείνας και ζητά από τη διοίκηση να ανατρέψει μία απόφασή της που αυτός θεωρεί ότι τον αδικεί. Κάθε Έλληνας πολίτης που πιστεύει ότι αδικείται, δεν έχει δικαίωμα προσφυγής στη Δικαιοσύνη;»

«Αν όποιος θεωρεί ότι αδικείται αντί να ακολουθήσει τη νόμιμη οδό, έκανε απεργία πείνας και μετά έβγαινε ο κύριος Τσίπρας και έλεγε “δεν θέλω να πεθάνει αυτός, να του ικανοποιήσουμε το αίτημα”, θα είχαμε κράτος;», πρόσθεσε. Αν όλη αυτή η επίθεση του λεγομένου αντιεξουσιαστικού χώρου σε γραφεία βουλευτών, σε γραφεία υπουργών, σε καταστήματα, σε περιπολικά, γίνεται για να φοβηθεί το κράτος, αν βγαίνει ο στρατός του Κουφοντίνα να τρομάξει τη Δημοκρατία, τότε τόνισε ο υπουργός ότι απάντηση είναι ότι «η δημοκρατία δεν φοβάται, ούτε φυσικά εκδικείται. Αλλά οι νόμοι όπως ισχύουν για όλους, ισχύουν και για τον Κουφοντίνα».

Ο κ. Γεωργιάδης εξήγησε επίσης ότι αρμόδιο είναι το δικαστήριο για να πάρει αποφάσεις, λέγοντας πως «Αν πάει (ο Δ. Κουφοντίνας) στη δικαιοσύνη και απορριφθεί το αίτημά του, δεν μπορεί να συνεχίσει την απεργία πείνας, ούτε μπορεί να λέει ότι παρανομεί η διοίκηση». «Όλη η ιστορία της “παρανομίας της διοικήσεως”, έγκειται στο ότι ποτέ δεν έχουν προσφύγει στη δικαιοσύνη. Ξέρετε πού προσφεύγουν; Στο Facebook, στον Τσίπρα και σε όλους αυτούς που είναι αναρμόδιοι για να το κρίνουνε. Σε αυτόν που είναι αρμόδιος για να το κρίνει, δηλαδή στο δικαστήριο, δεν έχουν πάει», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Γεωργιάδης.

Ταυτόχρονα επεσήμανε ότι την ευθύνη για να μην πεθάνει, σύμφωνα με το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, το οποίο έχει αποφανθεί ότι το δικαίωμα στην απεργία πείνας είναι σεβαστό και η υποχρεωτική σίτιση στα πρώτα στάδια είναι βασανιστήριο, την έχουν οι γιατροί που τον παρακολουθούν.

«Πότε λέει το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ότι παύει να είναι βασανιστήριο; Όταν απειλείται η ζωή του. Όταν απειλείται η ζωή του, λέει το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, είναι ιατρική πράξη. Άρα, τώρα που έχει εκδοθεί και εισαγγελική παραγγελία για την σίτισή του, αν απειλείται η ζωή του, αυτοί που έχουν την ευθύνη για να μην πεθάνει είναι οι γιατροί που τον παρακολουθούν», σημείωσε ο υπουργός.

Παράλληλα, ο κ. Γεωργιάδης, μίλησε για το άνοιγμα της αγοράς και την εξέλιξη της πανδημίας, σημειώνοντας ότι «Όλα εξαρτώνται από την εξέλιξη της πανδημίας και τα πράγματα δεν πάνε και πολύ καλά. Όπως βλέπετε η πανδημία δεν υποχωρεί. Είναι μια δύσκολη ασθένεια και πρέπει ο κόσμος να καταλάβει ότι, δυστυχώς, αν δεν τηρηθούν τα μέτρα δεν θα υποχωρήσει. Κάνω έκκληση. Καταλαβαίνω τον κόσμο, έχει πιεστεί, δεν αντέχει άλλο, αλλά είμαστε στο τέλος της διαδρομής. Είναι κρίμα».

Ωστόσο, εξέφρασε την βεβαιότητα ότι από τα μέσα Απριλίου και μετά θα είμαστε πολύ καλύτερα και από τον Μάιο και μετά πολύ – πολύ καλύτερα, γιατί πια θα έχουν εμβολιαστεί οι ηλικίες 50 και άνω. Άρα, όπως υπογράμμισε, αυτοί που κυρίως μπαίνουν στα νοσοκομεία και προκαλούν πίεση στο σύστημα υγείας, θα έχουν εμβολιαστεί. «Η ασθένεια θα υπάρχει, η πίεση όμως στο σύστημα υγείας θα μειωθεί. Άρα, θα μπορούμε να επιστρέψουμε σε έναν κάποιο βαθμό στην κανονική μας ζωή», εξήγησε.

Αναφερόμενος στην χθεσινή παραίτηση του κυβερνητικού εκπροσώπου Χρήστου Ταραντίλη, ο κ Γεωργιάδης σχολίασε ότι «Όταν ένας άνθρωπος επικαλείται προσωπικούς και οικογενειακούς λόγους, δεν χρειάζεται άλλη συζήτηση. Τελεία. Δεν πρέπει να γίνουμε ζούγκλα».

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα