Σκληρή σύγκρουση στη Βουλή για την υπόθεση Λιγνάδη. Στο κόκκινο η πολιτική αντιπαράθεση

Σκληρή σύγκρουση στη Βουλή για την υπόθεση Λιγνάδη. Στο κόκκινο η πολιτική αντιπαράθεση

Μετωπική αναμένεται να είναι η σημερινή σύγκρουση στην Βουλή ανάμεσα στην κυβέρνηση και τον ΣΥΡΙΖΑ για το θέμα Λιγνάδη και την στάση που κράτησε για το θέμα αυτό η κυβέρνηση και η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη. Όλα δείχνουν ότι ο πρωθυπουργός θα επιχειρήσει να κατηγορήσει τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευση σχετικά με όσα έχουν γραφτεί στο διαδίκτυο γα ανοχή της κυβερνητικής παράταξης στην παιδεραστία .

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επέλεξε αυτό τον τρόπο αντιπαράθεσης με τον ΣΥΡΙΖΑ προκειμένου να συσπειρώσει την κοινοβουλευτική του ομάδα αλλά και τους ψηφοφόρους της ΝΔ που εμφανίζονται ξαφνιασμένοι από τις εξελίξεις στην υπόθεση αυτή.

Με δεδομένο μάλιστα ότι πολλά στελέχη της ΝΔ, όπως η Όλγα Κεφαλογιάννη, Ελίζα Βόζεμπεργκ, ο Θανάσης Πλεύρης , ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος έχουν ζητήσει δημόσια την παραίτηση της υπουργού Πολιτισμού, ενώ οι πληροφορίες λένε ότι η Κοινοβουλευτική ομάδα της ΝΔ βράζει από αγανάκτηση ο Κυριάκος Μητσοτάκης ξεκίνησε από χθες το μασάζ στα στελέχη του κόμματος του.Μιλώντας στο υπουργικό συμβούλιο εμφανίστηκε με διπλωματικό τρόπο να αναζητά την στήριξη των στελεχών του καθώς όπως φαίνεται δεν την θεωρεί δεδομένη. «Είμαστε ένα συλλογικό Όργανο και πάντα στεκόμαστε ο ένας στον άλλον στα δύσκολα. Κατά καιρούς ο ΣΥΡΙΖΑ έχει στοχοποιήσει διάφορους υπουργούς κι έχει ζητήσει την παραίτηση των μισών μελών του Υπουργικού Συμβουλίου» είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, και πρόσθεσε: «Θυμηθείτε πόσους από εσάς έχει βοηθήσει η Λίνα Μενδώνη στην επίλυση θεμάτων που είχαν να κάνουν με συναρμοδιότητες» .

Σύμφωνα με πληροφορίες στην ομιλία του σήμερα αναμένεται ακόμα «να αναγνωρίσει πλούσιο και σημαντικό έργο στην κ. Μενδώνη, η οποία στους 19 μήνες στα ηνία του υπουργείου Πολιτισμού πιστώνεται, μεταξύ άλλων, τα έργα προσβασιμότητας στην Ακρόπολη με την κατασκευή του ανελκυστήρα πλαγιάς αλλά και τον νέο φωτισμό». 

Από την πλευρά του ο Αλέξης Τσίπρας πάντως έχει αποφασίσει να μην μπει στην συζήτηση για όσα έχουν γραφτεί στο διαδίκτυο και εμπλέκουν την ΝΔ με την παιδεραστία καθώς από την πρώτη στιγμή ο ΣΥΡΙΖΑ ανέδειξε τον πολιτικό και όχι τον κομματικό χαρακτήρα της υπόθεσης Λιγνάδη.

Εάν πάντως προκληθεί θα έχει στα χέρια του όλα τα απαραίτητα στοιχεία προκειμένου να αποδείξει ότι ο ίδιος και στελέχη του κόμματος του έχουν δεχθεί πάμπολλες επιθέσεις από μέλη , στελέχη και τρολ της ΝΔ.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα επιμείνει ότι «ο κ. Λιγνάδης ήταν προσωπική επιλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη για τη θέση του διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου», ενώ θα επισημάνει ότι «επιχείρησε να συγκαλύψει την υπόθεση, ακριβώς γιατί μέσα στην αλαζονεία του, δεν ήθελε να αμφισβητηθεί η επιλογή του».

Ακόμα ο Αλέξης Τσίπρας θα επιμείνει στις ευθύνες που έχει η Λίνα Μενδώνη στην διερεύνηση της ιστορίας καθώς «θα υποστηρίζει ότι οι δεκαπέντε ημέρες που έδωσε στον Δημ. Λιγνάδη η υπουργός Πολιτισμού μέχρι να τον απομακρύνει από το υπουργείο ήταν αρκετές για να εξαφανίσει επιβαρυντικά στοιχεία για την υπόθεση».

Σε αυτό το πλαίσιο, στην Κουμουνδούρου ετοιμάζονται για μια μεγάλη σύγκρουση σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών την Πέμπτη, δείχνοντας, ήδη, μέρος της τακτικής που θα ακολουθήσουν.

Πρώτον, θέλουν μέχρι την Πέμπτη να έχουν περάσει το μήνυμα ότι τηρούν σαφείς αποστάσεις από το ύφος και τις κατηγορίες που αποδίδονται προσωπικά στον Πρωθυπουργό σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης και ΜΜΕ φιλικώς προσκείμενα στον ΣΥΡΙΖΑ. Ήδη την Τρίτη, Νάσος Ηλιόπουλος και Αλέξανδρος Νικολαϊδης πήραν αποστάσεις τόσο από το hastag «νδ_παιδεραστές» όσο και από δημοσιεύματα φιλικών στον ΣΥΡΙΖΑ, Μέσων. «Οι θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ εκφράζονται από τον Πρόεδρο και τον εκπρόσωπο τύπου, δεν χρεώνουμε φιλικές σχέσεις ή γνωριμίες σε κανέναν, η κριτική μας είναι παρά πολύ συγκεκριμένη», δήλωσε στο Θέμα 104,6 ο πρώτος.

Στο ίδιο μήκος κύματος τοποθετήθηκαν και βουλευτές του κόμματος στη Βουλή. Στην Κουμουνδούρου, πάντως, ερωτώμενοι αναφορικά με την ποιότητα της πολιτικής αντιπαράθεσης σημειώνουν ότι η Νέα Δημοκρατία και ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν μπορούν να κατηγορούν τον ΣΥΡΙΖΑ όταν αυτοί υιοθετούσαν δημοσιεύματα για τις δήθεν σχέσεις του πατέρα του Αλέξη Τσίπρα με την Χούντα ή αντίστοιχης αισθητικής hastag λίγο πριν τις εκλογές του 2019.

Δεύτερον, στον ΣΥΡΙΖΑ θα επιμείνουν στην ανάδειξη των πολιτικών ευθυνών του Κυριάκου Μητσοτάκη. «Ο Πρωθυπουργός θα είναι απολογούμενος την Πέμπτη, όχι εμείς», λέει στο iefimerida.gr στέλεχος πολύ κοντά στον Αλέξη Τσίπρα. Στην Κουμουνδούρου υπογραμμίζουν ότι η υπόθεση Λιγνάδη είναι «σκάνδαλο Μητσοτάκη» και υποδεικνύουν τον τρόπο που χειρίστηκε η κυβέρνηση την υπόθεση από τις πρώτες ημέρες μέχρι σήμερα. «Ο κ. Λιγνάδης ήταν προσωπική επιλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη, για αυτό ακριβώς η κ. Μενδώνη ακύρωσε την ανοιχτή διαγωνιστική διαδικασία που είχε θεσπίσει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ για την κάλυψη της θέσης του διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου, για να διοριστεί εκεί ο συγκεκριμένος άνθρωπος. Το γεγονός ότι επί τόσες μέρες επιχειρήθηκε η συγκάλυψη της υπόθεσης, δείχνει την αλαζονική στάση του κ. Μητσοτάκη, ο οποίος δεν ήθελε να αμφισβητηθεί η δική του επιλογή», σημείωσε, χθες, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.

Παράλληλα, στη χθεσινή ανακοίνωση του κόμματος γινόταν λόγος για επιλογές της κυβέρνησης και της Λίνας Μενδώνη που έδωσαν την ευκαιρία στον Δημήτρη Λιγνάδη να κερδίσει χρόνο και «να εξαφανίσει τυχόν επιβαρυντικά στοιχεία για τον ίδιον ή και ενδεχόμενο κύκλωμα με άλλα πρόσωπα». Ενδιαφέρον, επίσης, παρουσιάζουν τα δύο τελευταία σημεία της χθεσινής ανακοίνωσης όπου ο ΣΥΡΙΖΑ θέτει ερωτήματα για την ποιότητα των ερευνών. «Έχει γίνει έρευνα στο σπίτι και τους ηλεκτρικούς υπολογιστές του κ. Λιγνάδη από τις Αρχές, όπως συμβαίνει σε όλες τις περιπτώσεις σχετικών αδικημάτων για τυχόν αποδεικτικά στοιχεία; Έχει γίνει κατάσχεση του κινητού του και άρση του τηλεφωνικού απορρήτου του, για να δουν οι Αρχές με ποιους ανθρώπους είχε επικοινωνία;» αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Τέλος, στην Κουμουνδούρου υπογραμμίζουν ότι η υπόθεση Λιγνάδη είναι η τρίτη στη σειρά ήττα της κυβέρνησης, μετά την Ικαρία και την κακοκαιρία Μήδεια. Στον ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζουν ότι η κυβερνητική φθορά έχει αρχίσει να γίνεται αισθητή, γεγονός που εξηγεί, κατά τους ίδιους, και την κακή επικοινωνιακή διαχείριση που έγινε στην περίπτωση του τέως Διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου. 

.topontiki.

ΔΕΙΤΕ ΤΑ VIDEO