Κικίλιας: Ανησυχία για την Αττική και 6 περιοχές - Βρέφος νοσηλεύεται διασωληνωμένο και δίνει μάχη

Ο Βασίλης Κικίλιας ενημερώνει  όπως κάθε Τετάρτη  ζωντανά για την πορεία της πανδημίας και το εμβόλιο κατά του κορονοϊού.

Μαζί με τον υπουργό Υγείας είναι και η Αναστασία Κοτανίδου, ενώ ο Βασίλης Κικίλιας πήρε αρχικά τον λόγο αναφερόμενος στα επιδημιολογικά δεδομένα του τελευταίου 24ώρου.

Επίσης  στην ενημέρωση και η καθηγήτρια Παιδιατρικής και Λοιμωξιολογίας του ΕΚΠΑ και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων και μέλος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, Μαρία Τσολιά.

Ο υπουργός εξέφρασε την ανησυχία του για την Αττική, λέγοντας πως οι εισαγωγές στα νοσοκομεία είναι αυξημένες, καθώς μόλις χθες έγιναν 168 και προχθές 186.

Ειδικά για τις κλίνες ΜΕΘ, τόνισε πως έχουν 90% πληρότητα στην Αττική, αφού είναι γεμάτες οι 253 από 262! Επιπλέον ο Βασίλης Κικίλιας -δίχως να μπορεί να κρύψει την συγκίνησή του- έκανε ειδική αναφορά σε ένα βρέφος που νοσηλεύεται διασωληνωμένο και δίνει μάχη για την ζωή του.

 «Προβλέψεις δεν γίνονται, παρακολουθούμε καθημερινά τα επιδημιολογικά στοιχεία, θα πάμε βήμα – βήμα σε αυτή την προσπάθεια, αναλογιζόμενοι και την κούραση της ελληνικής οικογένειας», σημείωσε ο κ. Κικίλιας, απαντώντας σε ερώτηση για πιθανή άρση του lockdown.

 Σήμερα διενεργήθηκαν περίπου 31.000 τεστ, ενώ τα 46 έτη είναι η μέση ηλικία των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων στην χώρα μας.

Όπως είπε ο υπουργός Υγείας, τα περισσότερα νέα κρούσματα της τελευταίας εβδομάδας ανά 100.000 κατοίκους καταγράφηκαν σε Δυτική Αττική, Βοιωτία, Λέσβο, Κάλυμνο, Ροδόπη, Αργολίδα και Χαλκιδική.

Επίσης σημείωσε πως «μειώνεται η κάλυψη στις κλίνες ΜΕΘ, βρίσκεται στο 60% πανελλαδικά».

Αμέσως μετά πήρε τον λόγο η κυρία Μαρία Τσολιά, δίνοντας τις νεότερες πληροφορίες σχετικά με το εμβόλιο κατά του φονικού ιού.

Πάσχα… στο χωριό;


Ακολούθως τον λόγο πήρε η Αναστασία Κοτανίδου, η οποία εξέφρασε την ελπίδα της ότι φέτος το Πάσχα ίσως να μπορούμε να περάσουμε αυτές τις ημέρες «στις ιδιαίτερες πατρίδες μας», αφήνοντας ουσιαστικά ανοιχτό το ενδεχόμενο για «άνοιγμα» των μετακινήσεων από νομό σε νομό.

Παρόλα αυτά, επί της ουσίας έκλεισε το παράθυρο των συζητήσεων για άμεση άρση ορισμένων περιορισμών, λέγοντας: «Βασικό μας μέλημα είναι το κατά το δυνατό πιο γρήγορο άνοιγμα δραστηριοτήτων, ωστόσο τα νούμερα δεν μας το επιτρέπουν. Παρά την ελπίδα μας τα νούμερα φαίνονται πολύ άσχημα».

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα