Δημήτρης Λιγνάδης: Σφοδρή πολιτική αντιπαράθεση Καραγκούνη – Ηλιόπουλου

Δημήτρης Λιγνάδης: Σφοδρή πολιτική αντιπαράθεση Καραγκούνη – Ηλιόπουλου

Σφοδρή πολιτική αντιπαράθεση για την υπόθεση του Δημήτρη Λιγνάδη είχαν στο MEGA Σαββατοκύριακο ο βουλευτής της ΝΔ, Κώστας Καραγκούνης και ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Νάσος Ηλιόπουλος.

«Είναι ένα ευαίσθητο θέμα. Τέτοιες υποθέσεις, που αφορούν σεξουαλικές κακοποίηση ανηλίκων, ανατριχιαστικές καταγγελίες, πρέπει να έρχονται στη δημοσιότητα και να ελέγχονται από τη Δικαιοσύνη.Δεν θα πρέπει σε καμία περίπτωση στην πορεία της εξέλιξης να καταπατηθεί το τεκμήριο της αθωότητας. Είμαστε κράτος δικαίου. Σε αυτό πνεύμα ήρθε και η ανακοίνωση και του υπουργείου Δικαιοσύνης» σημείωσε ο κ. Καραγκούνης, και αναφέρθηκε στις επιθέσεις του ΣΥΡΙΖΑ προς την υπουργό Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη.

«Λένε στον ΣΥΡΙΖΑ πως τοποθετήθηκε ο κ. Λιγνάδης καλλιτεχνικός διευθυντής στο Εθνικό Θέατρο; Ρωτώ: O κ. Λιγνάδης προέκυψε χθες; Δεν μεσουρανούσε τόσα χρόνια επί ΣΥΡΙΖΑ στο Εθνικό Θέατρο; Tώρα ανακαλύφθηκε αν είναι καλός η κακός στη δουλειά του; Στη δουλειά του ήταν καλός. Η Δικαιοσύνη θα εξετάσει αν και τι έκανε στην προσωπική του ζωή. Tα προηγούμενα χρόνια, η κ. Κονιόρδου (σ.σ. πρώην υπουργός Πολιτισμού επί ΣΥΡΙΖΑ) που συνεργάστηκε δεν ήξερε ποιος είναι ο κ. Λιγνάδης; Προφανώς τόσο η κ. Κονιόρδου όσο και η κ. Μενδώνη δεν ήξεραν ποιος είναι ο κ. Λιγνάδης στην προσωπική του ζωή. Ήξεραν ότι είναι ένας εξαιρετικός ηθοποιός. Το τι ισχύει από τις καταγγελίες, ο μόνος αρμόδιος να το κρίνει, να μας πει τι έκανε και τι δεν έκανε ο κ. Λιγνάδης είναι η Δικαιοσύνη» τόνισε.

Στη συνέχεια, ο «γαλάζιος» βουλευτής από την Αιτωλοκαρνανία επιτέθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή την υπόθεση των σεξουαλικών παρενοχλήσεων που είχε διαπράξει ο πρέσβης της Βενεζουέλας στην Ελλάδα και τις τότε παρεμβάσεις του κόμματος της Κουμουνδούρου για το θέμα.

«Αν ο κ. Λιγνάδης έχει διαπράξει παιδεραστικό βιασμό θα τιμωρηθεί παραδειγματικά. Δείχνει ο ΣΥΡΙΖΑ την υπερευαισθησία και καλά κάνει. Όμως δεν είδα την ίδια για τον πρέσβη της Βενεζουέλας, που όχι μόνο υπήρχαν καταγγελίες. Ο ΣΥΡΙΖΑ κάλυψε, συγκάλυψε και έστειλε και σχετικές επιστολές στον κ. Μαδούρο για την συμβολή του» υπογράμμισε.

«Προσωπική επιλογή Μητσοτάκη ο Λιγνάδης»

Σφοδρή επίθεση στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη αλλά και στην υπουργό Πολιτισμού εξαπέλυσε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Νάσος Ηλιόπουλος.

«Χθες έγινε το πρώτο βήμα για να καταρρεύσει η προσπάθεια συγκάλυψης. Υπήρχαν καιρό επώνυμες καταγγελίες.Η κ. Μενδώνη μας είπε ότι ο κ. Λιγνάδης μας έπεισε. Είναι υπουργός, δεν είναι ντεντέκτιβ, ούτε ανακριτής ούτε εισαγγελέας για να την πείσει ο κ. Λιγνάδης. Έχει ευθύνη και ο κ. Μητσοτάκης. Υπήρχαν επώνυμες καταγγελίες από τις 6/2. Ποιους έπεισε ο κ. Λιγνάδης; Ήταν και ο κ. Μητσοτάκης στη συνάντηση που τους έπεισε; Από τους ‘’προσωπικούς λόγους’’ που παραιτήθηκε ο κ. Λιγνάδης φτάσαμε στο ‘’είναι επικίνδυνος άνθρωπος» επισήμανε.

Μάλιστα, ο Νάσος Ηλιόπουλος, υποστήριξε ότι ο Δημήτρης Λιγνάδης αποτέλεσε προσωπική επιλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη για τη θέση του καλλιτεχνικού διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου. «Κατήργησαν την ανοικτή διαγωνιστική διαδικασία για να τοποθετήσουν τον κ. Λιγνάδη στην συγκεκριμένη θέση».

«Η παραίτηση της κ Μενδώνη δεν είναι αρκετή, όμως μη παραίτησή της είναι εξοργιστική» συμπλήρωσε το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι έκανε τα πάντα για να καλύψει τον Δημήτρη Λιγνάδη.

https://www.megatv.com

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα