Βαλυράκης: Στο στόχαστρο του λιμενικού τα εμπλεκόμενα αλιευτικά – Πληροφορίες για οπτικό υλικό

Βαλυράκης: Στο στόχαστρο του λιμενικού τα εμπλεκόμενα αλιευτικά – Πληροφορίες για οπτικό υλικό

Στο στόχαστρο του λιμενικού βρίσκονται τρία αλιευτικά σκάφη, προκειμένου να εντοπιστεί ο ψαράς με τον οποίο σύμφωνα με αυτόπτη μάρτυρα είχε έντονο διαπληκτισμό ο Σήφης Βαληράκης λίγο πριν βρεθεί νεκρός στο νησί των Ονείρων στην Ερέτρια.

Χθες το βράδυ ο αυτόπτης μάρτυρας έδωσε συμπληρωματική κατάθεση στις λιμενικές αρχές για την υπόθεση θρίλερ.

Μιλώντας στο MEGA, ο μάρτυρας – «κλειδί», περιέγραψε αυτά που είδε να διαδραματίζονται στη θάλασσα ανάμεσα στον πρώην υπουργό και τον καπετάνιο του μικρού αλιευτικού σκάφους.

Οι αναφορές του αυτόπτη μάρτυρα πάντως επιβεβαιώνουν τις αποκαλύψεις του δικηγόρου της οικογενείας του, αλλά και την επιστολή της συζύγου τού Σηφη Βαλυρακη προς τον υπουργό Ναυτιλίας Γιάννη Πλακιωτάκη, με την οποία καταγγέλλει ανθρωποκτονία.

Σύμφωνα με το«vima.gr», το μυστικό για την εξιχνίαση της υπόθεσης θρίλερ ίσως κρύβεται στη στολή που είχε φορέσει ο πρώην υπουργός.

Η εξέταση και η χημική ανάλυση της στολής του Σήφη Βαλυράκη θα γίνει για τον τυχόν εντοπισμό υπολειμμάτων από ξύλινη προπέλα που μπορεί να είχε το ψαράδικο.

Ένα τέτοιο εύρημα θα αναδείξει – όπως επισημαίνουν αρμόδιοι κρατικοί λειτουργοί – την εμπλοκή αλιευτικού σκάφους στον θάνατο του Σήφη Βαλυράκη.

Η οικογένεια του Σήφη Βαληράκη έχει αναθέσει την υπόθεση σε ειδικό πραγματογνώμονα, ο οποίος θα εξετάσει όλα τα στοιχεία προκειμένου να ρίξει φως στις συνθηκες θανατου του πρωην υπουργού.

Αυτή την ώρα, ο πραγματογνώμονας και ο ιατροδικαστής που όρισε η οικογένεια του Γιάννη Βαλυράκη, θα εξετάσουν την προπέλα του σκάφους του, από την οποία εκτιμούν ότι θα δοθούν απαντήσεις για το θάνατο του υπουργούν.

Μέχρι στιγμής, οι αρχές εξέτασαν 8 ψαράδες.

Σύμφωνα με τον αυτόπτη μάρτυρα πάντως, το εμπλεκόμενο αλιευτικό ήταν ένα λευκό τρεχαντήρι, ενώ υπάρχει το ενδεχόμενο να επέβαιναν σε αυτό δύο άτομα.

Τέλος, σύμφωνα με πληροφορίες, υπάρχει οπτικό υλικό που θα ρίξει φως στην υπόθεση, ενώ αναμένεται να γίνει άρση του τηλεφωνικού απορρήτου των ύποπτων.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα