Τσίπρας: Τέσσερα μέτρα στήριξης τώρα, αλλιώς τα λουκέτα την επόμενη φορά θα είναι οριστικά

Τσίπρας: Τέσσερα μέτρα στήριξης τώρα, αλλιώς τα λουκέτα την επόμενη φορά θα είναι οριστικά

Την ανάγκη το άνοιγμα της αγοράς να μην αποτελέσει «δικαιολογία» για τη μη λήψη μέτρων στήριξης στις επιχειρήσεις από την κυβέρνηση τονίζει σε ανάρτησή του στα κοινωνικά δίκτυα, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Αλέξης Τσίπρας, προτείνοντας τέσσερα συγκεκριμένα μέτρα.

«Σήμερα που το λιανεμπόριο άνοιξε, είναι μία πρώτης τάξης ευκαιρία να στηρίξουμε τα τοπικά καταστήματα και τις μικρές επιχειρήσεις της περιοχής μας, τηρώντας πάντα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας», υπογραμμίζει ο Αλ. Τσίπρας, δηλώνοντας «βέβαιος» πως «παρά τη δραματικά μειωμένη αγοραστική δύναμη των πολιτών», «θα δοθεί μία ανάσα στην αγορά». 

«Ξέρω ότι σήμερα χιλιάδες εργαζόμενοι πήγαν μετά από καιρό στη δουλειά τους σε καθεστώς ανασφάλειας για το αύριο. Ότι χιλιάδες καταστηματάρχες ψάχνουν από το πρωί «σωσίβιο» από τα χρέη και τις υποχρεώσεις που έχουν συσσωρευθεί», συνεχίζει και σχολιάζει πως «γι' αυτό και η απροθυμία της κυβέρνησης να στηρίξει τους ανθρώπους της πραγματικής οικονομίας αποτελεί τη μεγάλη τροχοπέδη της επόμενης μέρας». 

Όπως σημειώνει, «δεν αρκεί να βγουν πρόσκαιρα τα λουκέτα» και προειδοποιεί: «Αν δεν παρθούν έστω και τώρα, έστω και με καθυστέρηση, ουσιαστικά μέτρα ενίσχυσης, τα λουκέτα θα είναι οριστικά την επόμενη φορά και χιλιάδες εργαζόμενοι θα βρεθούν στο δρόμο».

«Το άνοιγμα της αγοράς δεν μπορεί να είναι δικαιολογία. Η κυβέρνηση πρέπει εδώ και τώρα να αφουγκραστεί την ανασφάλεια εργαζομένων και επιχειρήσεων και να προχωρήσει σε ουσιαστικά μέτρα στήριξης», τονίζει ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης και καλεί την κυβέρνηση:

«Να μετατρέψει το σύνολο της επιστρεπτέας προκαταβολής σε μη επιστρεπτέα ενίσχυση. 

Να θεσμοθετήσει την κάλυψη των ασφαλιστικών εισφορών των εργαζομένων για τη διατήρηση των θέσεων και σχέσεων εργασίας και για την περίοδο μετά την άρση του lockdown. 

Να προχωρήσει σε ρύθμιση του ιδιωτικού χρέους που δημιουργήθηκε στην πανδημία, με πρόβλεψη και για τη διαγραφή μέρους και της βασικής οφειλής, όπως είχε κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ με τις 120 δόσεις για οφειλές σε ασφαλιστικά ταμεία. 

Και τέλος, αντί να δίνει παρατάσεις, να αποσύρει επιτέλους τον πτωχευτικό νόμο που ψήφισε μόνη της, ο οποίος εν μέσω πρωτοφανούς ύφεσης το μόνο που διασφαλίζει είναι πλειστηριασμοί και αθρόες πτωχεύσεις επιχειρήσεων, επαγγελματιών και νοικοκυριών». 

«Τα μέτρα στήριξης ή θα ληφθούν τώρα ή οποιαδήποτε συζήτηση για «ανάκαμψη» είναι άνευ αντικειμένου», καταλήγει.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα