Δένδιας για την αιγιαλίτιδα ζώνη: Μεγάλη τιμή να εισηγούμαι την επέκταση της Ελλάδας

Δένδιας για την αιγιαλίτιδα ζώνη: Μεγάλη τιμή να εισηγούμαι την επέκταση της Ελλάδας

Συγκριτικά στοιχεία τα οποία δείχνουν ότι μετά από την ψήφιση του νομοσχεδίου για την επέκταση της αιγιαλίτιδας ζώνης στο Ιόνιο στα 12 ναυτικά μίλια η χώρα αυξάνει τα εδάφη της κατά 10% ανακοίνωσε στη Βουλή ο Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας κατά την έναρξη συζήτησης του νομοσχεδίου στην Επιτροπή. 

Σύμφωνα με τον κ. Δένδια η ψήφιση του νομοσχεδίου από τη Βουλή και η επέκταση των χωρικών υδάτων  θα αυξήσει τον χώρο εθνικής κυριαρχίας κατά 10.079 τετραγωνικά χιλιόμετρα.

Αν μάλιστα συνυπολογίσει κανείς τον χώρο από το νόμιμο κλείσιμο των κόλπων τότε η αύξηση της εθνικής κυριαρχίας υπερβαίνει τα 13.000 τετραγωνικά χιλιόμετρα. Δίνοντας μέτρο σύγκρισης ο κ. Δένδιας υπενθύμισε ότι η συνολική έκταση της χώρας είναι 131.000 τετραγωνικά χιλιόμετρα, ενώ η έκταση Κρήτης είναι κατά τι πάνω από 8 χιλιάδες τετραγωνικά χιλιόμετρα.  

«Πρόκειται για ιστορική στιγμή. Είναι εξαιρετικά μεγάλη τιμή για εμένα εξ ονόματος της κυβέρνηση Μητσοτάκη να εισηγούμαι στη  εθνική αντιπροσωπεία την ψήφιση του παρόντος νομοσχεδίου» είπε ο Υπουργός Εξωτερικών. 

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα