Κόντρα Πολάκη-Βορίδη: Μπήκατε υπουργός Εσωτερικών για να ετοιμάσετε εκλογές

Κόντρα Πολάκη-Βορίδη: Μπήκατε υπουργός Εσωτερικών για να ετοιμάσετε εκλογές

Στην τοποθέτησή του Παύλου Πολάκη ότι «μπήκατε υπουργός Εσωτερικών, για να ετοιμάσετε τις επόμενες εκλογές, με τη φιλοδοξία ότι κινητοποιώντας τα εθνικιστικά-ακροδεξιά δίκτυα της ομογένειας, θα μπορέσετε να επιτύχετε μια διαφορά επιστολικών ψήφων, που θα επιτρέψει είτε την οριακή σας νίκη είτε όχι τη συντριπτική σας ήττα» απάντησε από το βήμα της Βουλής στην επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης, όπου συζητείται το νομοσχέδιο για τον εκσυγχρονισμό του ΑΣΕΠ, ο Μάκης Βορίδης.

Οκ. Βορίδης υποστήριξε ότι «εκλογές δεν θα κερδίσετε. Υπό την έννοια, ότι δεν σας θέλει ο κόσμος και έχει καταλάβει αυτό που είστε. Επομένως, μην αγχώνεστε. Είτε με Απόδημους, είτε χωρίς Απόδημους, δεν έχει μεγάλη σημασία αυτό, αλλά, εμείς έχουμε, πλέον, συνταγματική επιταγή και νομική επιταγή, να οργανώσουμε την ψήφο των Αποδήμων και θέλετε δεν θέλετε, θα το κάνω».

Εν συνεχεία ο κ. Βορίδης μίλησε για «αγωνία του Πολάκη» λέγοντας πως «θα ψηφίζουν οι Απόδημοι κατ’ εντολήν του Κοινοβουλίου, στο οποίο εσείς, εκόντες άκοντες, με βαριά καρδιά, με αγωνία, την οποία αποκάλυψε σήμερα ο κ. Πολάκης «δεν ψηφίζουν ΣΥΡΙΖΑ οι Απόδημοι», είπε ο κ. Πολάκης».

Νωρίτερα οο πρώην αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Παύλος Πολάκης άσκησε  δριμεία κριτική στην Κυβέρνηση από το βήμα της Βουλής και «επιτέθηκε» και στον νέο υπουργό Εσωτερικών, Μάκη Βορίδη.

Στην έναρξη της ομιλίας του στην επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης, όπου συζητείται το νομοσχέδιο για τον εκσυγχρονισμό του ΑΣΕΠο κ. Πολάκης υποστήριξε: «Καλή λευτεριά από την πανδημία και από αυτή την κυβέρνηση που ήρθε ως κυβέρνηση των αρίστων και θα φύγει ως κυβέρνηση των ακρίδων» για να πει απευθυνόμενος στα κυβερνητικά έδρανα πως «όσα μέτρα και να πάρετε η Αριστερά θα ξανακυβερνήσει και θα είναι και ντάλα μεσημέρι».

Στη συνέχεια ο κ. Πολάκης ανέφερε ότι η κυβέρνηση τοποθέτησε τον κ. Μάκη Βορίδη στο υπουργείο Εσωτερικών ώστε να οργανώσει εθνικές εκλογές και να κινητοποιήσει τα ακροδεξιά αντανακλαστικά των Ελλήνων ομογενών που για πρώτη φορά θα μετέχουν στην εκλογική διαδικασία.

Συγκεκριμένα, απευθυνόμενος στον κ. Βορίδη, ο Παύλος είπε χαρακτηριστικά: «Εσείς μπήκατε υπουργός Εσωτερικών για να ετοιμάσετε τις επόμενες εκλογές, με τη φιλοδοξία ότι κινητοποιώντας τα εθνικιστικά-ακροδεξιά δίκτυα της ομογένειας θα μπορέσετε να επιτύχετε διαφορά επιστολικών ψήφων, που θα επιτρέψει είτε την οριακή σας νίκη είτε την όχι συντριπτική σας ήττα».

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα