Ταραντίλης: Μεμονωμένο επεισόδιο οι κουβέρτες σε σχολείο

Ταραντίλης: Μεμονωμένο επεισόδιο οι κουβέρτες σε σχολείο

«Mεμονωμένο επεισόδιο» χαρακτήρισε ο νέος κυβερνητικός εκπρόσωπος Χρήστος Ταραντίλης την είδηση ότι μαθητές σε δημοτικό σχολείο στη Χαλάστρα κρατούσαν μαζί τους κουβέρτες προκειμένου να παρακολουθήσουν τα μαθήματά τους.

Ειδικότερα, σε σχετική ερώτηση αν θα συνεχιστεί αυτή η διαδικασία αν αγριέψει ο καιρός ή αν η κυβέρνηση έχει και άλλες λύσεις, ο Χρήστος Ταραντίλης απάντησε: «Νομίζω πως πρόκειται για ένα μεμονωμένο επεισόδιο το οποίο θα διερευνηθεί από το Υπουργείο και θα προχωρήσουμε».

Το περιστατικό στο 2ο Δημοτικό Χαλάστρας

Η διεύθυνση σχολείου της Θεσσαλονίκης ζήτησε από τους γονείς να προμηθεύσουν τα παιδιά τους με κουβέρτες για να αντέξουν το κρύο στις αίθουσες διδασκαλίας.

Πρόκειται για το 2ο Δημοτικό Σχολείο Χαλάστρας, το οποίο υποδέχεται σήμερα τους μαθητές του μαζί με όλα τα υπόλοιπα δημοτικά σχολεία της χώρας.

Η διευθύντρια του σχολείου εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία ενημερώνει τους γονείς για τα μέτρα που θα ληφθούν λόγω κορωνοϊού. «Η σχολική αίθουσα θα πρέπει να αερίζεται συχνά και καλά. Για το λόγο αυτό το κάθε παιδί θα πρέπει να έχει μαζί του μια μικρή κουβερτούλα τοποθετημένη σε σακούλα με το όνομά του. Κάθε Παρασκευή θα επιστρέφεται στο σπίτι για πλύσιμο» αναφέρεται μεταξύ άλλων στη σχετική ανακοίνωση.

Σε ερώτηση για το αν τα σχολεία Πρωτοβάθμιας ενδέχεται να κλείσουν ξανά ή για το αν θα ανοίξει η Γ’ Λυκείου από τη Δευτεροβάθμια εκπαίδευση, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος υποστήριξε ότι «για οτιδήποτε αφορά συνέχιση λειτουργίας σχολείων, καταστημάτων ή ο,τιδήποτε σχετικά με την πανδημία ακούμε την εισήγηση των ειδικών, αναλύουν αυτοί τα δεδομένα, αποφασίζουμε εμείς».

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα