Κάθε Παρασκευή απόγευμα οι ανακοινώσεις για τις κυβερνητικές αποφάσεις

Κάθε Παρασκευή απόγευμα οι ανακοινώσεις για τις κυβερνητικές αποφάσεις

Η πρώτη ενημέρωση των πολιτικών συντακτών από τον νέο κυβερνητικό εκπρόσωπο, Χρήστο Ταραντίλη.

Θα προσπαθήσω να ανταποκριθώ με τον καλύτερο τρόπο τα νέα μου καθήκοντα, ανέφερε ο κ. Ταραντίλης ξεκινώντας την ενημέρωση.

Σημείωσε ότι η επιδημιολογική κατάσταση στην χώρα είναι καλύτερη από τις αρχές Νοεμβρίου και καλύτερη από άλλες χώρες.

Οι αποφάσεις λαμβάνονται βήμα-βήμα, τόνισε και πρόσθεσε ότι κάθε Παρασκευή θα συνεδριάζει επιτροπή των επιστημόνων και μετά θα γίνεται η ανακοίνωση των κυβερνητικών αποφάσεων από τον Νίκο Χαρδαλιά.

Συνεχίζουμε να παίζουμε άμυνα και οργανώνουμε την επίθεση με το εμβόλιο, είπε και συμπλήρωσε ότι ο εμβολιασμός προχωρά με ικανοποιητικό ρυθμό.

Μάλιστα, τόνισε ότι μέχρι χθες είχαν εμβολιαστεί 44.620 πολίτες. Σημείωσε ότι η Ελλάδα είναι στον μέσο όρο των χωρών της Ευρώπης και πολύ καλύτερα από τον μέσο όρο άλλων χωρών. Κι όλα αυτά, όπως είπε, βάσει των δόσεων που φτάνουν στην χώρα.

Ο κ. Ταραντίλης ανέφερε ότι η χώρα έχει συμφωνήσει να λάβει 24 εκατ. δόσεις του εμβολίου, που μπορούν να καλύψουν μέχρι και 15 εκατ. πολίτες.

Εμμέσως επιβεβαίωσε την αύξηση της στρατιωτικής θητείας στους 12 μήνες, ωστόσο είπε ότι δεν εξετάζεται το ενδεχόμενο της υποχρεωτικής θητείας στα 18.
Άλλα σημαντικά σημεία της ενημέρωσης:

  •     Η επιδημιολογική κατάσταση στη χώρα έχει βελτιωθεί σε σχέση με τις αρχές Δεκεμβρίου και είναι καλύτερη σε σχέση με άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Η πανδημία δεν είναι γραμμική. Συνεχίζουμε να παίζουμε άμυνα.
  •     Σήμερα το απόγευμα στην τακτική ενημέρωση για τον εμβολιασμό θα παρουσιαστεί η πλατφόρμα για τα ραντεβού εμβολιασμών.
  •     Μέχρι στιγμής ο εμβολιασμός στη χώρα μας προχωρά με ικανοποιητικούς ρυθμούς
  •     Μέχρι χθες έγιναν στη χώρα μας έγιναν 44.620 εμβολιασμοί, δηλαδή εμβολιάστηκε το 0,42% του πληθυσμού, τη στιγμή που στον κόσμο ο μέσος όρος είναι 0,31%.
  •     Μέσα στον Ιανουάριο  -με βάση τη συμφωνία που έχει συνάψει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή με τις εταιρείες Pfizer και Moderna και σύμφωνα με την προβλεπόμενη (κατ’ αναλογία του πληθυσμού) κατανομή- η Ελλάδα θα πάρει 424.624 δόσεις, δηλαδή 212.312 εμβόλια. Και οι ποσότητες αυτές θα αυξηθούν σημαντικά κατά το επόμενο διάστημα. Είναι, άλλωστε, καλά γνωστό ότι η Ελλάδα έχει κλειδώσει, στο ευρωπαϊκό πλαίσιο, τις δόσεις που της αναλογούν και φτάνουν για τον εμβολιασμό περίπου 15 εκατομμυρίων πολιτών.
  •     Η διαδικασία του εμβολιασμού στη χώρα μας είναι ικανοποιητική. Είναι στον μέσο όρο των χωρών της Ευρώπης. Αν κοιτάξουμε και τις άλλες χώρες, στην Ελλάδα η κατάσταση έχει προχωρήσει βάσει και των δόσεων που έχουμε λάβει. Όσο έρχονται δόσεις, όσο εντάσσονται εμβολιαστικά κέντρα τόσο περισσότεροι εμβολιασμοί θα γίνονται. Είμαι αισιόδοξος ότι θα πάμε σύμφωνα με το πλάνο.
  •     Ο στόχος της κυβέρνησης για τους εμβολιασμούς είναι μέσα στο καλοκαίρι να επιτύχουμε το πολυπόθητο 70%.
  •     Σε ερώτηση για τη λειτουργία της αγοράς εν μέσω εκπτώσεων και τι θα γίνει με το λιανεμπόριο και την εστίαση ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απάντησε ότι οι αποφάσεις θα λαμβάνονται με βάση τη διαδικασία, δηλαδή τα δεδομένα από τους ειδικούς και τις εισηγήσεις τους και οι αποφάσεις θα λαμβάνονται κάθε Παρασκευή.
  •     Μέχρι σήμερα η κυβέρνηση έχει επιχειρήσει τον βέλτιστο τρόπο ώστε να στηριχθούν οι επιχειρήσεις.
  •     Σε ερώτηση αν η Ελλάδα είναι ικανοποιημένη από τη στάση της Τουρκίας: είναι απαραίτητο η Τουρκία να δείξει αποκλιμάκωση εμπράκτως και με συνέπεια. Μοναδικό θέμα για τις διερευνητικές επαφές είναι η οριοθέτηση θαλασσίων ζωνών στο Αιγαίο και την ανατολική Μεσόγειο.
  •     Ο προγραμματισμός της κυβέρνησης είναι τετραετής.
  •     Ο πρωθυπουργός έχει τοποθετηθεί για την ανάγκη ενίσχυσης του δυναμικού των ενόπλων δυνάμεων. Νομίζω ότι η αύξηση της θητείας στον στρατό ξηράς ανήκει σε αυτό το πλαίσιο, αλλά θέλω να σημειώσω ότι σε καμιά περίπτωση δεν εξετάζεται υποχρεωτική θητεία στα 18.
  •     Μεμονωμένο επεισόδιο οι κουβέρτες σε σχολείο της Θεσσαλονίκης θα διερευνηθεί από το υπουργείο.
  •     Ο κ. Τσιόδρας είναι μία ηγετική προσωπικότητα σε αυτή την προσπάθεια.
  •     Δεν μπορούμε να μιλήσουμε για τον τουρισμό από τώρα. Ο στόχος είναι να μπορέσουμε να έχουμε κατακτήσει αυτή την ανοσία μέχρι το καλοκαίρι.

 

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα