Δημοσκόπηση: Στο 17% η διαφορά ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ, διχασμένοι οι πολίτες για την διαχείριση της πανδημίας

Δημοσκόπηση: Στο 17% η διαφορά ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ, διχασμένοι οι πολίτες για την διαχείριση της πανδημίας

Διψήφια διαφορά από τον ΣΥΡΙΖΑ διατηρεί η ΝΔ σύμφωνα με δημοσκόπηση της Interview για λογαριασμό του Βεργίνα TV

Συγκεκριμένα, στο ερώτημα αν την επόμενη Κυριακή είχαμε εθνικές εκλογές, εσείς ποιο κόμμα θα επιλέγατε, το 39,1% απαντά ΝΔ έναντι 22% του ΣΥΡΙΖΑ. Στην 3η θέση των απαντήσεων βρίσκεται το ΚΙΝΑΛ με 6,9%, η Ελληνική Λύση είναι στο 5,1%, ακολουθεί το ΚΚΕ με 4,7%, ενώ το ΜέΡΑ25 είναι στο 2,7%. Το άλλο κόμμα βρίσκεται στο 6,1%, οι αναποφάσιστοι βρίσκονται στο 11%, ενώ το «άκυρο/λευκό/δεν γνωρίζω/δεν απαντώ είναι στο 2,4%.

Ενδιαφέρον επίσης παρουσιάζουν και οι απαντήσεις στο «έπειτα από περίπου εννέα μήνες πανδημίας, πόσο ικανοποιημένοι είστε από τη διαχείριση της κυβέρνησης». Το 52% απαντά «πολύ/αρκετά», αλλά υπάρχει το 48% που απαντά «λίγο/καθόλου».

Στο ερώτημα προς τους πολίτες αν έχουν παραβιάσει κάποιο από τα περιοριστικά μέτρα, το 79% απαντά «όχι/μάλλον όχι», ενώ το 21% «ναι/μάλλον ναι».

Από κει και πέρα, το 72% απαντά ότι «τα μέτρα πρέπει να υπάρχουν όσο κρατάει η πανδημία», ενώ το 28% επισημαίνει «ότι κούρασαν και πρέπει να αρχίσει η άρση τους».

Ενώ για το πώς θα είναι το 2021 που έρχεται, το 48% απαντά «καλύτερο από το 2020», το 38% πως «θα είναι χειρότερο από το 2020», ενώ 14% είναι της άποψης πως «θα είναι το ίδιο όπως το 2020».

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα