Αρχηγός ΓΕΕΘΑ: Θα ξαφνιάσουμε δυσάρεστα όποιον κάνει το μοιραίο λάθος και μας απειλήσει

Αρχηγός ΓΕΕΘΑ: Θα ξαφνιάσουμε δυσάρεστα όποιον κάνει το μοιραίο λάθος και μας απειλήσει

Σαφές μήνυμα στην Τουρκία στέλνει σύμφωνα με πληροφορίες ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος στην αυριανή (Σάββατο) ημερήσια διαταγή του που απευθύνεται στο προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων για τον φετινό εορτασμό της ημέρας των Ενόπλων Δυνάμεων στις 21 Νοεμβρίου.

Όποιος απειλεί, αν κάνει το μοιραίο λάθος, σημειώνει ο κ. Φλώρος, έχουμε τη δύναμη να τον ξαφνιάσουμε δυσάρεστα, έχουμε την ικανότητα να τον κάνουμε να το πληρώσει πολύ ακριβά.

«Καλούμαστε για μία ακόμα φορά να διαψεύσουμε τα όνειρα και τις ιταμές βλέψεις κάθε επίδοξου επιβουλέα και να το πράττουμε με περισσή αυταπάρνηση, ψυχραιμία και αποτελεσματικότητα είκοσι τέσσερις ώρες το εικοσιτετράωρο, 365 ημέρες το χρόνο» επισημαίνει ο ΑΓΕΕΘΑ.

Έχουμε την ισχύ και τη θέληση να τον κάνουμε να νιώσει αμέσως στο πετσί του το τεράστιο σφάλμα του. Και προσθέτει πως η ψυχή του Έλληνα μαχητή και η τρομακτική δύναμη πυρός των μέσων μας είναι σε θέση να φέρουν, την ώρα που θα χρειαστεί, το νικηφόρο αποτέλεσμα.

Όσον αφορά την παρατεταμένη ελληνοτουρκική κρίση ο κ. Φλώρος τονίζει στο μήνυμά του, σύμφωνα με πληροφορίες, πως οι προκλήσεις που αντιμετωπίσαμε και συνεχίζουμε να αντιμετωπίζουμε όλο αυτό το διάστημα ήταν και παραμένουν πολλές.

Διαμηνύει όμως πως αυτές οι προκλήσεις δεν μας πτοούν διότι είμαστε φτιαγμένοι για τα δύσκολα.

Αναφορά κάνει δε ο Αρχηγός και στην ενίσχυση του οπλοστασίου των Ενόπλων Δυνάμεων τονίζοντας ότι η μεγάλη σε διάρκεια κρίση με την Τουρκία έγινε αφορμή για να υπάρξουν νέες ευκαιρίες για τις Ένοπλες Δυνάμεις. "Οι προκλήσεις που αντιμετωπίσαμε και συνεχίζουμε να αντιμετωπίζουμε όλο αυτό το διάστημα ήταν και παραμένουν πολλές. Δεν μας πτοούν όμως... Είμαστε φτιαγμένοι για τα δύσκολα. Η παρατεταμένη κρίση με τη γείτονα έγινε εξάλλου η αφορμή για να γεννηθούν νέες ευκαιρίες για τις Ένοπλες Δυνάμεις και τη Χώρα. Ευκαιρίες για τον εκσυγχρονισμό του οπλοστασίου μας, για την αναβάθμιση των υποδομών μας αλλά και για την απόκτηση νέων μέσων που μπορούν να κάνουν τη διαφορά, αυξάνοντας την αποτρεπτική ισχύ μας στο μέγιστο" επισημαίνει. 

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα