Πέτσας για Πολυτεχνείο: Σε μια πορεία ο μόνος που θα γιορτάσει είναι ο κορονοϊός

Πέτσας για Πολυτεχνείο: Σε μια πορεία ο μόνος που θα γιορτάσει είναι ο κορονοϊός

Στην επέτειο του Πολυτεχνείου και τις αντιδράσεις των κομμάτων στο μέτρο απαγόρευσης των συναθροίσεων αναφέρθηκε κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας. Όπως είπε χαρακτηριστικά, "φέτος θα τιμήσουμε διαφορετικά την ιστορικής σημασίας επέτειο. Συγκεντρώσεις την εποχή του lockdown δεν επιτρέπονται... Σε μια πορεία ο μόνος που θα γιορτάσει, είναι ο κορονοϊός".

Ο Κυβερνητικός εκπρόσωπος υπενθύμισε ότι τις προηγούμενες ημέρες ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης, καθώς και ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, είχαν επικοινωνία με τα κόμματα και είχαν ενημερώσει σχετικά, ενώ απαντώντας σε σχετική ερώτηση υπογράμμισε ότι «ξεχειλίζει η ανευθυνότητα στην αντιπολίτευση», εκφράζοντας την ευχή «μακάρι να ανταποκριθούν θετικά έστω και τώρα τα κόμματα».

Σε ερώτηση για το τι θα κάνει η κυβέρνηση εάν τα κόμματα επιμείνουν στις αντιδράσεις τους ο κ. Πέτσας απάντησε ότι "είναι προφανές ότι η φετινή χρονιά είναι διαφορετική και το αντιλαμβάνονται όλοι οι πολίτες. Δεν παρελάσαμε την 25η Μαρτίου και την 28η Οκτωβρίου, βρήκαμε άλλον τρόπο να τιμήσουμε τις επετείους, το ίδιο θα κάνουμε και τώρα. Όσοι επιχειρούν να δημιουργήσουν ένταση, να ξέρουν ότι αυτοί απομονώνονται από τους πολίτες. Η Αστυνομία θα εφαρμόσει το επιχειρησιακό της σχέδιο και δεν θα επιτραπούν πορείες". Στη συνέχεια ο κ. Πέτσας αναφέρθηκε στην πρόταση του Πρωθυπουργού και είπε ότι "είναι ώρα να στείλουμε μήνυμα ενότητας", ενώ πρόσθεσε ότι "πρέπει να προστατευθεί η δημόσια Υγεία. Όσοι δεν κάνουν αυτό που πρέπει, θα εκτεθούν στα μάτια της κοινής γνώμης".

Σε άλλη ερώτηση σχετικά με την ανακοίνωση της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων, ο κ. Πέτσας είπε ότι "η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων είναι ένα συνδικαλιστικό όργανο. Δεν έχει κανέναν ρόλο για να δίνει γνωμοδοτήσεις". Στο πλαίσιο αυτό επικαλέστηκε τις παρεμβάσεις των κ.κ. Βενιζέλου, Μανιτάκη, Μποτόπουλου κ.α. λέγοντας ότι πολλοί συνταγματολόγοι κρίνουν ως συνταγματική την απαγόρευση. Σε επόμενη σχετική ερώτηση, διευκρίνισε ότι «είναι ξεκάθαρο ότι δεν είναι αντισυνταγματική η απαγόρευση» σημειώνοντας ότι «τα μέτρα τα λαμβάνουμε για να περιορίσουμε τη διασπορά» και πως δεν υπάρχει σχέδιο πόλωσης, αλλά ήταν σχέδιο κοινής λογικής. Αφήνοντας δε αιχμές στα κόμματα της αντιπολίτευσης που αντέδρασαν στην κυβερνητική απόφαση, είπε: «Έχουν αγκύλωση και δεν βλέπουν το αυτονόητο που βλέπει η πλειονότητα του κόσμου». «Βρισκόμαστε σε πόλεμο και οι επόμενες ημέρες είναι κρίσιμες», τόνισε στη συνέχεια.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα