Πέτσας: Για το πρόβλημα στην τηλεκπαίδευση φταίει η εταιρία

Πέτσας: Για το πρόβλημα στην τηλεκπαίδευση φταίει η εταιρία

Το αλαλούμ που επικράτησε σήμερα στο χώρο της εκπαίδευσης λόγω της κατάρρευσης του συστήματος τηλεκπαίδευσης μέσως Webex με αποτέλεσμα εκατοντάδες χιλιάδες μαθητές Γυμνασίων και Λυκείων της χώρας να μην καταφέρουν να συνδεθούν και να παρακολουθήσουν ανεμπόδιστα τα ηλεκτρονικά του μαθήματα τέθηκε ως ερώτηση στον κυβερνητικό εκπρόσωπο, Στέλιο Πέτσα, στο πλαίσιο της σημερινής ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών.

Ο κ. Πέτσας τόνισε ότι «Δεν υπάρχει κανένα θέμα ψηφιακών υποδομών στη χώρα μας, κανένα θέμα με το σύστημα του Υπουργείου Παιδείας, αλλά το πρόβλημα που προέκυψε με την πλατφόρμα Webex οφείλεται αποκλειστικά σε ζήτημα που αντιμετωπίζει η εταιρεία Cisco στην Ευρώπη”

O κυβερνητικός εκπρόσωπος ανέφερε ότι  γίνονται ενέργειες για να αποκατασταθεί η λειτουργία και να προχωρήσει κανονικά η τηλεκπαίδευση.

Ερωτηθείς για το αν η κυβέρνηση μπορεί να διαβεβαιώσει ότι το σύστημα τηλεκπαίδευσης αύριο θα λειτουργήσει κανονικά, ο κ. Πέτσας απάντησε ότι γίνονται ενέργειες προκειμένου να λειτουργήσει από σήμερα.

Η ανακοίνωση του Υπ. Παιδείας για το σύστημα Webex της τηλεκπαίδευσης που “έπεσε”

Το Υπουργείο Παιδείας με ανακοίνωση που εξέδωσε παίρνει θέση για το γεγονός ότι σήμερα πρεμιέρα της τηλεκπαίδευσης η πλατφόρμα Webex “έπεσε” μην επιτρέποντας στους μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου να παρακολουθήσουν τα μαθήματά τους εξ αποστάσεως. Ειδικότερα η ανακοίνωση του Υπουργείου έχει ως εξής:

Αναφορικά με τις δυσλειτουργίες του συστήματος Webex, από τη Γενική Γραμματεία Πρωτοβάθμιας, Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης διευκρινίζονται τα ακόλουθα:

Ο πάροχος της πλατφόρμας Webex έχει παράσχει διαβεβαίωσεις ότι εργάζεται για την αποκατάσταση του προβλήματος και έχει δρομολογηθεί η πλήρης επαναλειτουργία του συστήματος.

Προφανώς δεν θα ληφθούν υπόψη απουσίες στις περιπτώσεις που παρουσιάστηκε τεχνικό πρόβλημα.

Σημειώνεται ότι το Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο λειτουργεί κανονικά, όπως και όλες οι πλατφόρμες του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα