Το διάγγελμα Μητσοτάκη για τα νέα μέτρα - Λουκέτο και απαγόρευση κυκλοφορίας

Το διάγγελμα Μητσοτάκη για τα νέα μέτρα - Λουκέτο και απαγόρευση κυκλοφορίας

Στις 12:00 ,θα μεταδοθεί το μήνυμα του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη για το περιορισμό του κορονοιού 

Αμέσως μετά, ο πρωθυπουργός θα μεταβεί στη Σάμο, που επλήγη από τον σεισμό.

Υπενθυμίζεται ότι το διάγγελμα ήταν προγραμματισμένο για χθες το μεσημέρι, όμως η δόνηση που ταρακούνησε Ελλάδα και Τουρκία οδήγησε στην αναβολή του.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο πρωθυπουργός συνυπολογίζοντας όλες τις παραμέτρους αναμένεται να ανακοινώσει ολικό κλείσιμο της εστίασης ( μπαρ – εστιατορίων) σε πορτοκαλί ( αυξημένης επιτήρησης) και κόκκινες ( αυξημένου κινδύνου) περιοχές, ενώ θα λειτουργούν μόνο οι υπηρεσίες παροχής προϊόντων σε πακέτο από το κατάστημα (take away), διανομής προϊόντων (delivery) και drive-through.

Πιθανό είναι επίσης, το κλείσιμο γυμναστηρίων, σινεμά και θεάτρων, καθώς και δραστηριοτήτων που θεωρείται ότι αποτελούν εστίες υπερμετάδοσης του φονικού ιού.

Παράλληλα, όπως όλα δείχνουν, η βραδινή απαγόρευση κυκλοφορίας θα ξεκινά νωρίτερα (22.00), ενώ η καθολική χρήση μάσκας θα είναι υποχρεωτική σε όλη την επικράτεια ανεξαρτήτως χρώματος στον επιδημιολογικό χάρτη.

Εκτός από τα περιοριστικά μέτρα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα ανακοινώσει και μέτρα στήριξης για όσους πλήττονται από την πανδημία. Αυτά τα μέτρα θα εξειδικεύσει στη συνέχεια ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας.

 

news

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα