Γεννηματά σε Μητσοτάκη: Η διπλωματία σας έφερε τον Ερντογάν μέσα στα 12 ναυτικά μίλια

Γεννηματά σε Μητσοτάκη: Η διπλωματία σας έφερε τον Ερντογάν μέσα στα 12 ναυτικά μίλια

Με επίθεση σε κυβέρνηση και αντιπολίτευση ξεκίνησε την ομιλία της στη συζήτηση για την πρόταση δυσπιστίας κατά του υπουργού Οικονομικών, η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ Φωφη Γεννηματά την ομιλία της στη Βουλή. «Η αβεβαιότητα έχει φτάσει στο κόκκινο και κάθε μέρα βιώνουν οι α Έλληνες πολίτες στη καθημερινότητα τους. Η δίκη μας μομφή είναι σε βάρος της κυβέρνησης Μητσοτάκη συνολικά» ανέφερε η κ. Γεννήματα και συμπλήρωσε:

«Την ώρα που υπάρχουν αντιδράσεις ακόμα και στο εσωτερικό του κόμματος. Την ώρα που η εικόνα που με τόση επιμέλεια έφτιαξε ο ίδιος για τον εαυτό του, εμφανίζεται σαν από μηχανής Θεός ο Αλέξης Τσίπρας. Αφήστε το κ. Τσίπρα δεν κάνετε για αυτή τη δουλειά. Καλύπτουμε εμείς το ρόλο της αξιωματικής αντιπολίτευσης εδώ και καιρό!».

Για την οικονομική κατάσταση της χώρας, η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ, αναφέρθηκε σε «καραμανλικό στρατόπεδο» και υπενθύμισε το έλλειμα της κυβέρνησης Καραμανλή το 2009.

«Κάθε φορά που ένας υπουργός σας η και ο ίδιος εσείς κ πρωθυπουργέ αναφέρεστε στην κρίση που ξεκίνησε το 2010, θα σας θυμίζουμε ότι έχετε να αναγνωρίσει το τεράστιο έλλειμα του 15% της κυβέρνησης Καραμανλή. Ξέρουμε ότι σήμερα φορούν το προσωπείο του κέντρου για να παραπλανήσουν ξανά. Να ξεχάσουμε το ρόλο του καραμανλικού στρατοπέδου και την ηθική του σχέση με τον ΣΥΡΙΖΑ».

Για τα ελληνοτουρκικά

«Αφήσατε ανεκμετάλλευτο χρόνο, προχωρήσατε χωρίς σχέδιο. Έχει εσείς την ευθύνη που βαδίζει η χώρα χωρίς στρατηγική και αρραγές μέτωπο στα διεθνή θέματα. Στόχος σας ήταν να βάλετε ένα φρένο στην Τουρκία. Δεν τα καταφέρατε. Ανέχεστε και δε λέτε κουβέντα για τα παιχνίδια Γερμανίας και Τουρκίας και γυρίζετε ικανοποιημένος! Κ. Μητσοτάκη η μυστική και η φανερή σας διπλωμάτη κατάφεραν να φέρουν τον Ερντογάν μέσα στα 12 ναυτικά μίλια. Αναλάβατε ολόκληρη την ευθύνη, από την ώρα που αρνηθήκατε ανά συγκληθεί το συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών».

Για την πανδημία

«Εσείς έχετε ευθύνη για την πανδημία. Θα λέμε...κάθε χθες και καλύτερα! Ξέρουμε τι έγινε με το άνευ όρων άνοιγμα συνόρων, τον τουρισμό, το συνωστισμό στα ΜΜΜ, τα σχολεία. Εσείς φτιάξατε ένα χάρτη και τον παρακολουθούσατε να αλλάζει χρώματα, δεν πήρατε μέτρα, ενώ υπήρχαν εισηγήσεις επιστημόνων για λήψη μέτρων νωρίτερα.

Επιτρέπετε την αισχροκέρδεια με τα τεστ στον ιδιωτικό τομέα. Οι υγειονομικοί δεν θέλουν χειροκρότημα. Πράξεις θέλουν. Αποδεχτείτε την τροπολογία μας, εντάξτε τους στα βαρέα και ανθυγιεινά, φορολογείστε αυτοτελώς τις υπερωρίες. Κάντε πράξεις».

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα