ΣΥΡΙΖΑ: Ο Μητσοτάκης ανακοίνωσε δωρεάν μαστογραφίες που ισχύουν από το 2018

ΣΥΡΙΖΑ: Ο Μητσοτάκης ανακοίνωσε δωρεάν μαστογραφίες που ισχύουν από το 2018

Στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Κατά του Καρκίνου του Μαστού, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης συναντήθηκε με με 6 γυναίκες που νίκησαν τον καρκίνο του μαστού, μια γυναίκα που βρίσκεται στο στάδιο της θεραπείας και την ογκολόγο Έλενα Λινάρδου, όπου και ανακοίνωσε πρόγραμμα δωρεάν μαστογραφίας, ανά δύο έτη, για όλες τις γυναίκες ηλικίας 49 και 50 ετών, κάτι που ωστόσο, σύμφωνα με τον ΣΥΡΙΖΑ, ισχύει από το 2018. 

Σε δήλωσή του, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία, Νάσος Ηλιόπουλος, αναφέρει: «Από τον Ιούνιο του 2018 ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ψηφίσει νομοθετικό πλαίσιο για δωρεάν μαστογραφία, κάθε δύο έτη, για γυναίκες από 40 - 49 ετών και κάθε χρόνο για γυναίκες άνω των 50 (καθώς και άνω των 35 με οικογενειακό ιστορικό). Η σημερινή ανακοίνωση του κ. Μητσοτάκη δείχνει ότι μάλλον ο πρωθυπουργός βρίσκεται σε άλλη χώρα. Εκτός και αν η ουσία της σημερινής ανακοίνωσης βρίσκεται στην “συνεργασία με τον ιδιωτικό τομέα”».

Παράλληλα, τονίζει: «Η κυβέρνηση της ΝΔ εν μέσω πανδημίας μειώνει τον προϋπολογισμό για τη δημόσια υγεία, ακυρώνει μόνιμες προσλήψεις και διαρκώς προχωράει σε δωράκια προς τις ιδιωτικές κλινικές. Ακόμα και τώρα συνεχίζουν να αντιλαμβάνονται τη δημόσια υγεία ως πεδίο κερδοφορίας. Αναδεικνύονται έτσι σε μία ιδεοληπτική και επικίνδυνη κυβέρνηση». 

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα