Αντιδράσεις από την εισαγγελική πρόταση για αναστολή ποινών στους χρυσαυγίτες

Αντιδράσεις από την εισαγγελική πρόταση για αναστολή ποινών στους χρυσαυγίτες

Σάλος έχει προκληθεί από την απόφαση της εισαγγελέως να προτείνει αναστολή ποινών στους καταδικασθέντες της Χρυσής Αυγής

Συνεχίζονται σήμερα Τρίτη στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων οι δευτερολογίες των συνηγόρων υπεράσπισης επί της πρότασης της εισαγγελέως της έδρας Αδαμαντίας Οικονόμου για χορήγηση αναστολής στην έκτιση των ποινών σε όλους τους καταδικασθέντες για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής, πλην του Γιώργου Ρουπακιά.

Ο δικηγόρος Γιάννης Μαρακάκης ανέφερε στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA»: «Μας άφησε άφωνος η πρόταση της εισαγγελέως. Είναι πολύ ευαίσθητη η θέση μας, πρέπει να προσέχουμε πολύ τι λέμε και πώς διατυπώνουμε την άποψή μας. Είναι άνθρωποι που είχαν σκοπό να καταλύσουν τη δημοκρατία και αποπειράθηκαν να το κάνουν. Όσες φορές τους δόθηκε βήμα φάνηκαν αδίστακτοι ότι θα μετέλθουν κάθε μέσο για να πετύχουν το σκοπό τους ακόμα και με βίαια μέσα. Ο κ. Μιχαλολιάκος έλεγε ότι δεν θα διστάσει ακόμα και να διαφύγει της σύλληψης. Δυστυχώς τα επιχειρήματα που διατυπώθηκαν, ότι δεν είναι ύποπτοι φυγής, ότι δεν είναι πρόθυμοι να κάνουν νέα εγκλήματα και ότι θα έχουν ανεπανόρθωτοι βλάβη είναι τελείως αδικαιολόγητο να τους δίνεται αναστολή. Ενώ ήδη προκύπτει ότι κάνουν προπαρασκευαστικές ενέργειες για να κάνουν τα ίδια».

Ο Χρήστος Γιαννούλης, βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ότι «η εισαγγελέας δεν μπορούσε να δεχθεί ότι είχαν μαζευτεί αυτοί οι τύποι και έδιναν εντολές για εγκλήματα. Πιστεύει ότι όλα έγιναν τυχαία. Επίδης αποδείχθηκε από τη δικογραφία η στενή σχέση Μπαλτάκου με όλους αυτούς».

Ο Κώστας Καραγκούνης, βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας ανέφερε ότι «Δεν πρέπει να κάνουμε κρίσεις για τις αποφάσεις της δικαιοσύνης. Το δικαστήριο δεν δεσμεύεται από την εισαγγελική πρόταση. Θα δούμε τι θα αποφασίσει. Υπάρχουν συγκεκριμένοι λόγοι που το δικαστήριο δεν χορηγεί ανασταλτικό αποτέλεσμα στην έφεση. Το κάνει όταν κάποιος είναι ύποπτος φυγής ή αν αφεθεί ελεύθερος θα διαπράξει νέα εγκλήματα. Στη συντριπτική πλειοψηφία των υποθέσεων διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης ο λόγος που δεν δίνεται αναστολή ποινών είναι η διάπραξη νέων εγκλημάτων».

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα