ΣΥΡΙΖΑ κατά Κοντονή: Απαράδεκτες οι δηλώσεις του. Εξυπηρετούν πολιτικά συμφέροντα εχθρικά προς την Αριστερά

Τα πυρά του κατά του Σταύρου Κοντονή στρέφει ο ΣΥΡΙΖΑ για τις δηλώσεις που έκανε σχετικά με τις ενστάσεις που είχε για αρκετά σημεία στον νέο Ποινικό Κώδικα.

 

Σε σχόλιο, το Γραφείο Τύπου της αξιωματικής αντιπολίτευσης σημειώνει ότι οι δηλώσεις “υιοθετούν την προπαγάνδα και τα fake news της Νέας Δημοκρατίας”, είναι “απαράδεκτες” και “αντικειμενικά εξυπηρετούν πολιτικά συμφέροντα εχθρικά προς την Αριστερά και τον ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία”.

Αναλυτικά το σχόλιο του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία: “Οι δηλώσεις του Σταύρου Κοντονή, που υιοθετούν την προπαγάνδα και τα fake news της Νέας Δημοκρατίας, είναι απαράδεκτες και αντικειμενικά εξυπηρετούν πολιτικά συμφέροντα εχθρικά προς την Αριστερά και τον ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία”.

Σημειώνεται πως ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης γνωστοποίησε σήμερα την παραίτησή του από την Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζοντας ότι η πορεία του κόμματος "δεν ανταποκρίνεται στις ανάγκες και τις προσδοκίες της κοινωνίας".

Αναφερόμενος δε στον νέο Ποινικό Κώδικα δήλωσε τα εξής: "Διαφωνούσα με αρκετά σημεία στον νέο Ποινικό Κώδικα, ο οποίος κατά 70% είναι μια θετική μεταρρύθμιση. Εγώ είχα εκφράσει την διαφωνία μου και είχα πει δημοσίως ότι αυτό το νομοθέτημα εκθέτει την Κυβέρνηση (σημ: του ΣΥΡΙΖΑ), καθώς ορισμένες παράμετροι του έχουν να κάνουν και με αποφάσεις, όπως η χθεσινή για την Χρυσή Αυγή. Αυτό όχι μόνο το είχα σκεφθεί εγώ, αλλά υπήρχε και σχετική αρθρογραφία". Όπως επεσήμανε, "η ποινική μεταχείριση του αρχηγού της εγκληματικής οργάνωσης είναι ίδια με του μέλους και εγώ αυτό το θεωρώ προβληματικό. Με τις αλλαγές του Ποινικού Κώδικα δεν υπάρχει πλέον στέρηση των πολιτικών δικαιωμάτων και αυτό είναι κάτι που επίσης το είχα αναφέρει, έχοντας στο μυαλό μου και την δίκη για την Χρυσή Αυγή".

Κοντονής: Παραιτείται από την ΚΕ ΣΥΡΙΖΑ με αιχμές για τον ποινικό κώδικα ΣΥΡΙΖΑ και τη δίκη της ΧΑ

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα