Θρίλερ στη Σύνοδο Κορυφής: Η Ελλάδα αρνείται το προσχέδιο - Δεν περιέχει αναφορά στην Τουρκία

Θρίλερ στη Σύνοδο Κορυφής: Η Ελλάδα αρνείται το προσχέδιο - Δεν περιέχει αναφορά στην Τουρκία

Μπλόκο στο προσχέδιο της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ βάζει η Ελλάδα, καθώς δεν περιέχει αναφορά στην Τουρκία.

Διπλωματικό θρίλερ στις Βρυξέλλες. Σύμφωνα με όσα μετέδωσε το δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ, έχει πέσει στο τραπέζι ένα προσχέδιο το οποίο δεν γίνεται αποδεκτό από την ελληνική κυβέρνηση ως κείμενο συμπερασμάτων της Συνόδου Κορυφής.   Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές το εν λόγω κείμενο δεν κάνει λόγο για κυρώσεις στην Τουρκία.

Θα χρειαστούν πολλές αλλαγές και πρέπει να διορθωθούν πολλά πράγματα προκειμένου να γίνει αποδεκτό από την Αθήνα, αναφέρουν κυβερνητικές πηγές.

Σύμφωνα με πληροφορίες το προσχέδιο δεν έιχε αναφορά για κυρώσεις, αλλά ότι η ΕΕ είναι έτοιμη να χρησιμοποιήσει όλα τα εργαλεία και τα μέσα που έχει στη διάθεση της προκειμένου να διασφαλίσει το σεβασμό και την εδαφική ακεραιότητα της Ελλάδας και της Κύπρου, κάτι που δεν έγινε δεκτό από την ελληνική πλευρά.

Στο προσχέδιο επίσης προβλέπεται και πολυμερής Σύνοδος για την Ανατολική Μεσόγειο, ενω υπάρχει και μια παράγραφο για την Κύπρο όπου καλέιται η Άγκυρα να σταματήσει όλες τις θαλάσσιες δραστηριότητες στην περιοχή και να μπουν οι δύο πλευρές σε διάλογο υπό την αιγίδα του ΟΗΕ.

Οι εξελίξεις αυτές έφεραν και ένα διάλειμμα 45 λεπτών στη Σύνοδο Κορυφής. 

 

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα