Κόντρα Πέτσα - Τσίπρα: Εμείς δεν έχουμε μπροστινούς σαν τον Καλογρίτσα, θέλουμε να σώσουμε ζωές

Κόντρα Πέτσα - Τσίπρα: Εμείς δεν έχουμε μπροστινούς σαν τον Καλογρίτσα, θέλουμε να σώσουμε ζωές

Στο πεδίο της Ολομελείας της Βουλής μεταφέρθηκε η διαμάχη κυβέρνησης -αξιωματικής αντιπολίτευσης για τη νέα καμπάνια ενημέρωσης για την πανδημία μέσω τηλεοπτικών σταθμών πανελλαδικής εμβέλειας. 

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας κάλεσε την κυβέρνηση να αποσύρει τη διάταξη η οποία σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Στέλιο Πέτσα θα φτάσει στα δύο εκατομμύρια ευρώ. 

«Είναι ντροπή για τη δημοκρατία. Μην ευτελίζετε με αυτό το τρόπο τη δημοσιογραφία και την ενημέρωση» είπε ο κ. Τσίπρας, ενώ απευθυνόμενος στους ιδιοκτήτες τηλεοπτικών σταθμών τους ζήτησε να δώσουν τα χρήματα στο Εθνικό σύστημα Υγείας και στους πλημμυροπαθείς της Καρδίτσας.

«Μη γίνεστε συνένοχοι μιας κυβέρνησης που θέλει να μετατρέψει τη χώρα στο πεδίο της ενημέρωσης, σε Ουγγαρία του Όρμπαν. Είναι σημαντικότερο ζήτημα η αξιοπρέπεια και η αξιοπιστία από ορισμένες χιλιάδες ευρώ» κατέληξε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Η αναφορά του κ. Τσίπρα σε Όρμπαν προκάλεσε την οργισμένη αντίδραση του κυβερνητικού εκπροσώπου Στέλιου Πέτσα: «Ποιος  μιλάει για Όρμπαν; Αυτός που έψαχνε να βρει μπροστινούς για τον Καλογρίτσα για να ελέγξει τους αρμούς της εξουσίας;» είπε. 

Ο κ. Πέτσας όπως έκανε και την Παρασκευή υποστήριξε ότι η καμπάνια έρχεται για να ευαισθητοποιήσει και να σώσει ξανά ζωές ενώ τόνισε ότι επελέγησαν οι τηλεοπτικοί σταθμοί πανελλαδικής εμβέλειας γιατί θεωρήθηκε ότι τη δεδομένη χρονική στιγμή είναι το καταλληλότερο μέσο για να εμπεδωθεί σωστά το μήνυμα. 

Τσίπρας: Τώρα που φουντώνει η οργή των πολιτών η κυβέρνηση δίνει λεφτά στα κανάλια

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα