Τηλεοπτικό μήνυμα Μητσοτάκη για τον κορονοϊό: Τι θα πει το απόγευμα στον ελληνικό λαό

Τηλεοπτικό μήνυμα Μητσοτάκη για τον κορονοϊό: Τι θα πει το απόγευμα στον ελληνικό λαό

Μήνυμα στους πολίτες θα απευθύνει σήμερα στις έξι το απόγευμα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

O πρωθυπουργός δεν θα μιλήσει για «lockdown», αλλά θα περιγράψει ποια είναι η παρούσα κατάσταση με την πορεία της πανδημίας και τι πρέπει να γίνει, για να μην ληφθούν σκληρότερα μέτρα. εκτιμάται πώς θα είναι κι η τελευταία προειδοποίηση από την κυβέρνηση για να μην γίνει πραγματικότητα το σενάριο που όλοι απεύχονται που είναι το καθολικό lockdown.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, από την μεριά του περιέγραψε την κατάσταση που επικρατεί στη χώρα λόγω κορονοϊού στη σημερινή (24/09) ενημέρωση των κυβερνητικών των συντακτών. Από τα λεγόμενά του είναι ξεκάθαρο ότι επί του παρόντος δεν υπάρχει συζήτηση για την επιβολή lockdown, ωστόσο τόνισε ότι «είναι επιτακτική ανάγκη να τηρούμε τα μέτρα που ισχύουν στην περιοχή μας. Ετσι προστατεύουμε τη δουλειά μας και τους συνανθρώπους μας και τους δικούς μας. Εχουμε πει ότι τα μέτρα πρέπει να είναι απλά και να μπορούν να εφαρμοστούν, οι τοπικοί περιορισμοί δεν αποκλείονται».

Παράλληλα ο κ. Πέτσας τόνισε ότι «η στρατηγική μας είναι δυναμική και καθορίζεται από τα επιδημιολογικά δεδομένα. Παίρνουμε μέτρα τοπικά ή οριζόντια» και ανέφερε στο τρίπτυχο που ακολουθούν οι Αρχές προκειμένου να ανακοπεί το δεύτερο κύμα του κορονοϊού στη χώρα. «Προκειμένου να αποφύγουμε σκληρότερα μέτρα που θα κοστίσουν στην οικονομία πρέπει να τηρήσουμε σχολαστικά τα μέτρα» και για το φλέγον θέμα των ΜΜΜ ανέφερε.

«Η κυβέρνηση επιβάλλει το τρίπτυχο περισσότερα λεωφορεία, τηλεργασία και κυλιόμενο ωράριο. Ειδικά για τα λεωφορεία η πληρότητα  του 65%, δεν ξεπερνά το 5,5%. Στους δρόμους της Αθήνας κυκλοφορούν πάνω από 1.100 λεωφορεία. Στα μέσα Οκτωβρίου θα γίνει η πρώτη παράδοση νέων λεωφορείων», επεσήμανε ακόμη.

Εν τω μεταξύ περιγράφοντας μία πιο γενική εικόνα της πανδημίας του κορονοϊού ανέφερε τα εξής: «Ας δούμε τα παραδείγματα άλλων χωρών. Στη Γαλλία πάνω 10.000 κρούσματα ημερησίως. Αναλογικά η Ελλάδα θα ξεπερνούσε τα 1.000, όμως έχουμε σταθεροποιηθεί σε 300 ημερησίως. Η σύγκριση δείχνει ότι η Ελλάδα εξακολουθεί να τα πηγαίνει καλύτερα από άλλες χώρες όπως η Ολλανδία και το Βέλγιο».

 Γεωργιάδης: Το lockdown δεν θα γίνει ούτε αύριο, ούτε μεθαύριο - Δίνουμε μάχη να το αποφύγουμε

«Το lockdown δεν θα γίνει ούτε αύριο ούτε μεθαύριο. Δίνουμε μάχη να το αποφύγουμε. Έχοντας πλήρη επίγνωση της ζημίας που θα προκαλούσε στην ελληνική οικονομία, είναι η τελευταία λύση».

Αυτό υπογράμμισε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, 'Αδωνις Γεωργιάδης σε συνέντευξή του σήμερα, στην τηλεόραση του OPEN. Ο υπουργός σχολιάζοντας την επικαιρότητα σημείωσε «Η Ελλάδα παραμένει σε καλύτερη μοίρα απ' ότι άλλες χώρες. Αυτό δεν σημαίνει ότι εφησυχάζουμε. Είναι κάτι πολύτιμο που μπορεί να χαθεί ανά πάσα στιγμή. Αν ο καθένας κάνει του κεφαλιού του, στο τέλος όλοι μαζί θα καταστραφούμε».

Επίσης ανέφερε ότι «χρειάζεται λιγότερη γκρίνια και περισσότερη υπομονή. Είμαστε όλοι περισσότερο κουρασμένοι από τον Μάρτιο. Εάν τηρούμε τα μέτρα, όλα θα πάνε καλά».

Επίτροπος Υγείας: H κατάσταση με τον κορονοϊό είναι χειρότερη από τον Μάρτιο, πάρτε μέτρα

Όλα αυτά την ώρα που ραγδαία αυξάνεται ο αριθμός των θυμάτων από επιπλοκές του νέου κορωνοϊού, στη χώρα στην Ελλάδα. 

Ραγδαία αυξάνεται ο αριθμός των θυμάτων από επιπλοκές του νέου κορωνοϊού, στη χώρα στην Ελλάδα.

 Στους 364 έφτασε ο αριθμός των νεκρών

Μακραίνει ο κατάλογος των θυμάτων από κορονοϊό καθώς το τελευταίο 24ωρο έχασαν τη ζωή τους επτά ασθενείς. Τελευταίο θύμα ένας 68χρονος με υποκείμενα νοσήματα που νοσηλευόταν διασωληνωμένος στη ΜΕΘ του ΑΧΕΠΑ, ανεβάζοντας τον αριθμό των νεκρών στους 364.

Νωρίτερα στο νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης, «έφυγε» από τη ζωή, ένας άντρας 67 ετών. Ακόμα ένας θάνατος καταγράφηκε στο νοσοκομείο της Μυτιλήνης, καθώς την τελευταία του πνοή άφησε ένας 84χρονος άντρας, με υποκείμενα νοσήματα.

Στο νοσοκομείο της Καβάλας «έφυγε» από τη ζωή, ένας 76χρονος με υποκείμενα νοσήματα, ενώ μια γυναίκα 86 ετών πέθανε στο νοσοκομείο Σωτηρία. Ακόμα μια γυναίκα 74 ετών που νοσηλευόταν στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός, με υποκείμενα νοσήματα, «έφυγε» από τη ζωή. Στις 9:30 το πρωί στο νοσοκομείο Λάρισας έφυγε ένας ακόμη άντρας 63 ετών, ο οποίος είχε και εκείνος υποκείμενα νοσήματα.

Nέα έκρηξη των κρουσμάτων

Στα 358 ανέρχονται τα νέα κρούσματα κορωνοϊού, σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ στην ανακοίωνση της Τετάρτης.  Aπό αυτά τα 56 συνδέονται με γνωστές συρροές και 43 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 16286, εκ των οποίων το 55.8% άνδρες.

2696 (16.6%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 6808 (41.8%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

73 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 68 ετών. 20 (27.4%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 89.0%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 191 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

 Νέο ρεκόρ στην Αττική

Για ακόμα μία μέρα τα περισσότερα νέα κρούσματα συγκεντρώνονται στην Αττική.

Πού εντοπίστηκαν τα 358 κρούσματα:

43 κρούσματα κατά τους ελέγχους που διενεργήθηκαν στις πύλες εισόδου της χώρας

3 εισαγόμενα κρούσματα που προσήλθαν αυτοβούλως για έλεγχο

194 κρούσματα στην Περιφέρεια Αττικής , εκ των οποίων 15 συνδέονται με γνωστές συρροές , ενώ 5 αναφέρουν πρόσφατο ταξίδι στο εσωτερικό της χώρας

10 κρούσματα στην Π.Ε. Θεσσαλονίκης

2 κρούσματα στην Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας

4 κρούσματα στην  Π.Ε. Αργολίδας

4 κρούσματα στην Π.Ε. Αχαΐας

1 κρούσμα στην Π.Ε. Γρεβενών

1 κρούσμα στην Π.Ε. Ημαθίας

4 κρούσματα στην Π.Ε. Ηρακλείου

2 κρούσματα στην Π.Ε. Ιωαννίνων

3 κρούσματα στην Π.Ε. Καρδίτσας

2 κρούσματα στην Καστοριάς

1 κρούσμα στην Π.Ε. Κέας-Κύθνου

2 κρούσματα στην Π.Ε. Λακωνίας, εκ των οποίων 2 συνδέονται με γνωστή συρροή

7 κρούσματα στην Π.Ε. Λάρισας

17 κρούσματα στην Π.Ε. Λέσβου, εκ των οποίων 16 συνδέονται με το ΚΥΤ στο Καρα Τεπέ

1 κρούσμα στην Π.Ε. Λευκάδας

1 κρούσμα στην Π.Ε. Μαγνησίας

1 κρούσμα στην  Π.Ε. Ξάνθης

7 κρούσματα στην Π.Ε. Πέλλας, εκ των οποίων 1 συνδέεται με γνωστή συρροή

1 κρούσμα στην Π.Ε. Πιερίας

1 κρούσμα στην Π.Ε. Ρεθύμνου

1 κρούσμα στην Π.Ε. Ρόδου

17 κρούσματα στην Π.Ε. Σάμου, εκ των οποίων 16 συνδέονται με γνωστή συρροή στο ΚΥΤ Σάμου

1 κρούσμα στην Π.Ε. Σερρών

13 κρούσματα στην Π.Ε. Τρικάλων, εκ των οποίων 6 συνδέονται με γνωστές συρροές

1 κρούσμα στην Π.Ε. Χαλκιδικής

13 κρούσματα βρίσκονται υπό διερεύνηση

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα