Νέο τηλεοπτικό μήνυμα Μητσοτάκη για τον κορονοϊό σήμερα στις 6 το απόγευμα

Νέο τηλεοπτικό μήνυμα Μητσοτάκη για τον κορονοϊό σήμερα στις 6 το απόγευμα

Μήνυμα προς τους πολίτες για τον κορονοϊό θα απευθύνει σήμερα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, όπως προανήγγειλε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας.

Το τηλεοπτικό μήνυμα είναι προγραμματισμένο για τις 6 το απόγευμα.

Απαντώντας σε ερώτηση για το τι θα πει ο πρωθυπουργός, ο κ. Πέτσας είπε πως δεν θα μιλήσει για lockdown, δεν θα ανακοινώσει κανένα πρόσθετο μέτρο αλλά θα πει σε ποια κατάσταση είμαστε σήμερα και τι θα πρέπει να γίνει για να αποφύγουμε σκληρότερα μέτρα.

Σημειώνεται ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης εμφανίζεται αποφασισμένος να απομακρύνει από το τραπέζι των συζητήσεων στο Μέγαρο Μαξίμου ένα δεύτερο lockdown. Επιμένει στην ανάγκη να πειστεί η ελληνική κοινωνία για την πιστή εφαρμογή των υφιστάμενων μέτρων που εξασφαλίζουν την προστασία της δημόσιας υγείας ξεκαθαρίζοντας επί της ουσίας -και- στους Ευρωπαίους συνομιλητές του ότι μόνο εάν ο συναγερμός φτάσει στην «κόκκινη ζώνη» θα πατήσει το κουμπί για την επιστροφή στις συνθήκες του περασμένου Μάρτη.

«Αγκάθι» στην εικόνα της μάχης αποτελεί αναμφίβολα ο συνωστισμός στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, καθώς δεν έχει ακόμη αυξηθεί πχ ο αριθμός των λεωφορείων και των δρομολογίων στην Αττική.

Πώς θα αποφύγουμε προσώρας το lockdown στην Αττική

Ποια είναι όμως εκείνα τα μέτρα που μπορεί να σώσουν την παρτίδα χωρίς την έσχατη λύσης της καραντίνας; Οι ειδικοί σημειώνουν το ενδεχόμενο υποχρεωτικής χρήσης της μάσκας σε όλους τους εξωτερικούς χώρους και δη σε εκείνους που περιγράφεται συνωστισμός- κάτι που ήδη ισχύει σε άλλες χώρες της Ευρώπης. Ένα άλλο μέτρο είναι η απαγόρευση της κυκλοφορίας από τα μεσάνυχτα έως το πρωί ώστε να «διαγραφεί» από το πλάνο η εικόνα των δεκάδων εκατοντάδων νεολαίων στις πλατείες μετά τις 12 το βράδυώρα που κλείνουν τα καταστήματα εστίασης.

«Έλεγχοι παντού, συστάσεις αλλά και επιβολή προστίμων: πρόκειται για ακόμη τρία μέτρα που με την εφαρμογή τους επιχειρεί η κυβέρνηση να φρενάρει την διασπορά των κρουσμάτων. Δεν αποκλείεται επίσης να ανακοινωθούν οδηγίες προς τους ηλικιωμένους για να αποφεύγουν στο κρίσιμο διάστημα του φθινοπώρου αρχικά τις άσκοπες μετακινήσεις.

Έμφαση δίδεται και σε πρωτοβουλίες για την αντιμετώπιση των εστιών διασποράς των κρουσμάτων ανάμεσα σε μετανάστες που διαμένουν 10 και πλέον σε σπίτια της Αττικής αλλά και στο οικογενειακό περιβάλλον από την επιστροφή των εργαζόμενων στις οικείες τους, όπου ζουν και μεγαλύτεροι στην ηλικία.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα