Μητσοτάκης σε μαθητές: Θαυμάζω τη συνέπειά σας με τη μάσκα

Μητσοτάκης σε μαθητές: Θαυμάζω τη συνέπειά σας με τη μάσκα

 Θαυμάζω το γεγονός ότι όλοι και όλες δείχνετε αυτή τη συνέπεια και θα κάνετε τελικά αυτό το οποίο είναι σωστό, τόνισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, που επισκέφτηκε νωρίτερα, μαζί με την υπουργό Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, το 7ο Δημοτικό Σχολείο Αγίων Αναργύρων για τον αγιασμό ενόψει της νέας σχολικής χρονιάς, εκφράζοντας το θαυμασμό του για τους μαθητές που φορούσαν τη μάσκα τους.

«Και πρέπει να σας πω ότι είναι και μια στιγμή που επιτρέπετε ο ένας να αντιγράφει τον άλλο ώστε να φοράτε τη μάσκα, να κρατάτε αποστάσεις, να πλένετε τα χέρια σας, να αποφεύγετε τις πολλές αγκαλιές να αποφεύγετε τα πολλά φιλιά. Φέτος εκτός από γράμματα θα μάθουμε και κάτι παραπάνω για το πώς να είμαστε όλοι υπεύθυνοι πολίτες», τόνισε.

Το πρώτο κουδούνι της νέας σχολικής χρονιάς χτύπησε σήμερα Δευτέρα, στις 8:15 το πρωί και οι μαθητές εισήλθαν στα σχολεία με μάσκες και έτοιμοι για τη νέα κανονικότητα. Ωστόσο, όπως ανακοίνωσε, την Κυριακή, το Υπ. Παιδείας, υπήρξαν και σχολικές μονάδες σε νομούς της χώρας που παρέμειναν κλειστές.

Από αυτή την νέα σχολική χρονιά, όπως ήταν αναμενόμενο, δεν έλειπαν και κάποια παρατράγουδα, αφού υπήρξαν γονείς που πήγαν τα παιδιά τους χωρίς μάσκες, παρά τις ρητές εντολές των Υπ. Υγείας και Παιδείας.

Οι αρνητές της μάσκας, δημιούργησαν σε κάποια σχολεία της χώρας, προβλήματα και επεισόδια, παίρνοντας την απόφαση να μην βάλουν στα παιδιά τους μάσκα ακόμα και αν αυτό σημαίνει ότι θα πάρουν απουσία.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα