Συνάντηση Μητσοτάκη-Μάας: Ανάγκη αποκλιμάκωσης της τουρκικής προκλητικότητας

Συνάντηση Μητσοτάκη-Μάας: Ανάγκη αποκλιμάκωσης της τουρκικής προκλητικότητας

Με τον Υπουργό Εξωτερικών της Γερμανίας Χάικο Μάας συναντήθηκε σήμερα στο Μέγαρο Μαξίμου ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Στη διάρκεια της συνάντησης τονίστηκε η ανάγκη αποκλιμάκωσης της τουρκικής προκλητικότητας ώστε να μειωθεί η ένταση στην περιοχή. 

Σύμφωνα με το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού, η πρωτοβουλία της Γερμανίας ως προεδρεύουσας χώρας της Ε.Ε. συμβάλει θετικά σε αυτή την κατεύθυνση

Μετά την ολοκλήρωση των επαφών του στην Αθήνα, ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών θα αναχωρήσει το απόγευμα για την Άγκυρα όπου και θα συναντηθεί με τον Τούρκο ομόλογό του, Μεβλούτ Τσαβούσογλου. 

Κατά την αναχώρησή του το πρωί από το Βερολίνο, ζήτησε να τερματιστούν οι προκλήσεις και να επιλυθούν επίμαχα ζητήματα μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας, «που σχετίζονται με τα αποθέματα φυσικού αερίου στην Ανατολική Μεσόγειο στη βάση του Διεθνούς Δικαίου και με ειλικρινή διάλογο».

Τόνισε δε το «ιδιαίτερο βάρος» που θα έχει η φωνή της Ελλάδας κατά τη διάρκεια του Άτυπου Συμβουλίου των υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή στο Βερολίνο και θα ασχοληθεί και με τις σχέσεις EE - Τουρκίας.

 

topontiki

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα