Μέτρα για τον κορονοϊό: Αποσπασματικά τα χαρακτηρίζουν τα κόμματα της αντιπολίτευσης

Μέτρα για τον κορονοϊό: Αποσπασματικά τα χαρακτηρίζουν τα κόμματα της αντιπολίτευσης

Για αποσπασματικά μέτρα πανικού κάνουν λόγο πηγές του ΣΥΡΙΖΑ σε συνέχεια των σημερινών νέων ανακοινώσεων για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορονοϊού.

“Η κυβέρνηση προσπαθεί για ακόμη μία φορά να καλύψει τα εγκληματικά λάθη της στο άνοιγμα του τουρισμού χωρίς κανένα στιβαρό υγειονομικό πρωτόκολλο, πίσω από αποσπασματικά μέτρα πανικού που και κανένα αποτέλεσμα δεν θα έχουν στον περιορισμό της πανδημίας και θα τινάξουν στον αέρα όσες επιχειρήσεις και εργαζόμενους έχουν αντέξει” σημειώνουν οι εν λόγω πηγές.

“Ο κ. Μητσοτάκης συνεχίζει να βυθίζει τη χώρα και στην οικονομική αλλά και στην υγειονομική κρίση με τις αντιφάσεις του. Και συνεχίζει να επιβεβαιώνει με κάθε απόφασή του πως κατάφερε να μετατρέψει την επιτυχία των πολιτών στο πρώτο κύμα της πανδημίας σε πρωτοφανές φιάσκο με τις παλινωδίες του” καταλήγουν οι πηγές της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

ΚΙΝΑΛ: Απίστευτη προχειρότητα της κυβέρνησης

Νέα μέτρα στήριξης επιχειρήσεων και εργαζομένων σε τουρισμό – επισιτισμό, ζητά με ανακοίνωσή του το γραφείο Τύπου του Κινήματος Αλλαγής, κατηγορώντας ταυτοχρόνως την κυβέρνηση για «απίστευτη προχειρότητα, παλινωδίες και εξαγγελίες με πολύ αμφίβολα αποτελέσματα».

«Η κυβέρνηση αφού άνοιξε τα πάντα χωρίς σχέδιο και προετοιμασία και καλλιέργησε τον εφησυχασμό, τρέχει εκ των υστέρων να περιορίσει την πανδημία”, αναφέρει το ΚΙΝΑΛ.

Η ανακοίνωση του Κινήματος Αλλαγής καταλήγει με τη βεβαιότητα ότι «οι πολίτες και ιδιαίτερα οι νέοι άνθρωποι, θα κάνουν αυτό που πρέπει για να προστατεύσουν τη δημόσια υγεία και ιδιαίτερα τις ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού».

ΚΚΕ: Η κυβέρνηση να θωρακίσει το σύστημα Υγείας

«Τα αποσπασματικά και ανεπαρκή μέτρα δεν μπορούν να αποτρέψουν η πανδημία να πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις», αναφέρει σε σχόλιό του το γραφείο Τύπου του ΚΚΕ, για την αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού και τα νέα μέτρα της κυβέρνησης.

«Για να πετάξει από πάνω της την ευθύνη για τη μεγάλη αύξηση των κρουσμάτων – αποτέλεσμα κυρίως των όρων που επέβαλαν οι μεγαλοεπιχειρηματίες με το “άνοιγμα” του τουρισμού- η κυβέρνηση επιμένει να τα ρίχνει όλα στην ατομική ευθύνη, η οποία όμως δεν εμπεδώνεται όσο αρνείται να πάρει μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας, να θωρακίσει το δημόσιο σύστημα υγείας», υποστηρίζει το ΚΚΕ.

https://www.newsit.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα